Més de 5.000 ciutadans del municipi de Blanes podran rebre els diversos canals de televisió de manera òptima per primera vegada en molts anys ja que la posada en marxa d'una nova torre de comunicacions ha permès acabar amb les zones fosques.

Aquesta setmana ha començat a emetre en període de proves el reemissor de televisió que s'ha instal·lat a la zona de Quatre Vents de Blanes per cobrir les zones del municipi on les emissions de televisió no arriben en prou condicions tècniques. En aquest sentit, l'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU) es mostrat satisfet que finalment els veïns del municipi puguin gaudir d'una correcta recepció de tots els canals de televisió, sense interferències.

Des que l'any 1992 es va posar en marxa el repetidor de televisió de la torre de Sant Joan, ja es va evidenciar que, per una qüestió orogràfica, quedaven diverses zones on el senyal de televisió no arribava en prou condicions tècniques per garantir una correcta recepció. Les dues zones fosques principals de Blanes eren la zona del Port i a la del Racó d'en Portes.

Des de llavors, l'Ajuntament ha treballat en diverses opcions per trobar una solució factible, però no ha estat fins ara, amb el desplegament de la televisió digital terrestre (TDT), que no s'ha trobat amb la instal·lació d'un nou reemissor de televisió al barri de Quatre Vents, que està funcionant en període de proves