22 de maig de 2011
22.05.2011

El Club de les Badies més Belles del Món està decidint a Senegal si incorpora la de Roses

Una delegació de Roses, l'Escala, Sant Pere i Castelló està defensant des d'avui el projecte apadrinat per la Unesco

22.05.2011 | 02:00
La badia de Roses, un refugi natural on es troben les poblacions de Roses, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i l'Escala.

Roses, Castelló d'Empúries, l'Escala i Sant Pere Pescador esperen saber aquesta setmana si la badia que comparteixen entra a formar part del Club de les Badies més belles del món. Des d'avui fins dijous, una representant de les quatre poblacions l'està defensant aToubacouta-Siné Saloum, al Senegal, on té lloc un congrés en el qual s'estan estudiant noves incorporacions. La proposta atorgarà un nou segell de qualitat per mostrar aquest entorn arreu del món.
Si finalment la badia aconsegueix la distinció, es convertirà en l'única del mediterrani, perquè el reglament només en permet una per mar. Pel que fa a la resta de l'Estat, actualment només hi ha la de Santander, però el club n'ha certificat més d'una trentena arreu del món des de la seva creació l'any 1997 a l'Estat francès. L'entitat té com a objectiu posar en valor i promoure les riqueses naturals, culturals i econòmiques que tenen les badies amb la participació de les comunitats. L'alcalde de Sant Pere, una de les poblacions de la badia, Jordi Martí (IpSp-AM), creu que "pot representar un segell de qualitat que ens posicioni encara més com un destí de turisme de primer nivell". Els auditors del Club els van encoratjar a presentar-se en visitar la comarca i ara els tècnics l'estan defesant a l'espera que dijous prenguin la decisió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook