Roses, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i l'Escala comparteixen la Badia de Roses, que des de dijous és l'única del Mediterrani que forma part del Club de les Badies més Belles del Món. La decisió es va prendre a Toubacouta-Siné Saloum, al Senegal, on té lloc un congrés del Club on s'estudiaven noves incorporacions. Per l'alcalde de Sant Pere, Jordi Martí, el primer a rebre la informació, representa una nova marca de qualitat que els posiciona com a destí de primer nivell. Espera engegar noves iniciatives entre les poblacions de la badia.

La possibilitat de sol·licitar formar part del Club va sorgir després que una auditoria encarregada des de l'Àrea de Turisme de l'ajuntament de Roses ho proposés com un element més per ajudar a projectar la població. Inicialment el Club era força reticent, constata Martí, però Roses els va convidar a fer una petita estada i els va fer una ruta aèria per la Badia. Des de llavors la posició va canviar i van encoratjar a presentar-se. Els ajuntaments han treballat per presentar una proposta que donés a conèixer els valors d'aquesta badia. Un equip s'ha encarregat aquesta setmana de la presentació a Senegal posant en valor elements naturals o culturals. El dijous el jurat, amb la puntuació més alta, diu Martí, va acceptar que la badia formés part del Club.

A partir d'ara s'haurà de veure com participen al Club les quatre poblacions. L'entitat es va crear el 1997 a l'Estat francés i té com a objectiu posar en valor i promoure les riqueses naturals, culturals i econòmiques que tenen les badies amb la participació de les comunitats. Només hi pot haver una badia per mar, per tant, la de Roses serà l'única del Mediterrani. De l'Estat, l'única que en forma part és la de Santander. Compartiran el prestigiós guardó amb una trentena de badies arreu del món, des de Sant Francisco, als Estats Units, la de Bantry, a Irlanda; la de ?Praia do Rosa, a Brasil o la de Cartagena de Indias, a Colòmbia. ?Aquesta setmana se n'han incorporat de noves com la de Martinica, al ?Carib.