Figueres ja ha salvat tots els tràmits per poder dur a terme la instal·lació de 17 càmeres de videovigilància a diferents carrers de la ciutat i està només pendent de la seva consecució, que espera que es faci properament. Així ho ha explicat l'alcalde, Santi Vila (CiU), que diu que tot va com estava previst. El carrer Rubaudonadeu, els Fossos, la zona poliesportiva de l'Hospital i la plaça de la Palmera són els espais escollits per a instal·lar aquest aparells amb l'objectiu de millorar la seguretat i, en alguns casos, els problemes de mobilitat.

Després que el Departament d'Interior es comprometés a destinar més agents a la capital altempordanesa en els propers mesos, la imminent instal·lació de càmeres de videovigilància és una altra de les mesures que tenen un clar objectiu de dissuadir delinqüents en punts habitualment conflictius. Des de fa mesos que s'anuncia: primer per al passat mes d'abril, després per al maig. Finalment, però, l'alcalde assegura que seran una realitat properament. I és que, segons explica, ja s'han aconseguit totes les autoritzacions i permisos pertinents -el més important dels quals era el de la Comissió de Videovigilància-. "Precisament ahir -abans d'ahir pel lector- vaig signar un decret que anava vinculat a aquesta mesura", assegura l'alcalde. Així, afegeix, només queda que s'instal·lin en els punts que s'han establert.

Algunes d'elles han obtingut autorització amb l'objectiu de controlar el trànsit i, d'altres, amb la finalitat d'acabar amb actes vandàlics o furts que es produeixen de forma constant en diferents punts de la ciutat. De moment, només estan previstes en espais on s'han detectat problemes com són la zona de l'estació, l'aparcament dels Fossos o la zona poliesportiva de l'Hospital, però en cap moment s'ha descartat que es puguin sol·licitar per a d'altres punts.

La seguretat al carrers ha estat un dels temes que més s'ha abordat durant la darrera campanya electoral, malgrat que segons l'equip de govern la situació ha millorat darrerament.

Disminució dels delictes

De fet, el mateix conseller d'Interior, Felip Puig, va assegurar recentment en una visita a la ciutat que el nombre de fets delictius a Figueres han disminuït un 25% durant els primers quatre mesos d'aquest any, respecte del primer quadrimestre de l'anterior, tot i admetre que la sensació de seguretat "és una altra cosa".