Les dues menors gironines desaparegudes en els darrers dies han fet saber a les famílies que estan bé, però també els hi han fet arribar un altre missatge: demanen que no se les busqui perquè no tenen intenció de tornar a casa. La jove de Cassà de la Selva (Gironès) Jessica Jiménez León va trucar a companys d'escola i els va explicar que s'està a Barcelona. La noia, de 16 anys, va marxar de casa sense mòbil ni documentació ara fa dues setmanes. D'altra banda, la menor de Cervià de Ter (Gironès) Carla Paunero, que va desaparèixer durant la celebració de la Champions, va ser vista ahir a la zona de l'eixample de Girona. Els mossos les continuen buscant perquè, tot i que no vulguin tornar, són menors.

Jessica Jiménez León va desaparèixer el 18 de maig. La jove, que té 16 anys i és de Cassà de la Selva, va marxar de casa sense mòbil ni documentació. Només se'n va emportar una bossa d'esport amb diverses peces de roba. La darrera vegada que se la va veure va ser pujant a un cotxe negre.

La menor va marxar després de discutir-se tant amb la seva mare, que li recriminava no haver tret bones notes, com amb el seu xicot. Aquesta no era la primera vegada que la noia intentava fugir després d'una discussió familiar, però mai abans havia passat tants dies fora.

Després de presentar denúncia, la família fins i tot va penjar cartells pel carrer. Ara, però, la menor ha fet saber que es troba bé i que s'està a Barcelona. Segons ha explicat la seva mare, Patrícia León, la noia "va trucar a companys d'escola" -estudia a La Salle de Cassà- i els va dir que no la busquessin perquè no tenia intenció de tornar.

La seva mare, que va saber les notícies després que un dels amics els hi expliqués, ha dit que se sent més alleujada, però que no es deixarà de buscar-la. "Fins que no hi hagi res en ferm, la recerca continuarà", ha indicat Patrícia León.

Caminant per Emili Grahit

D'altra banda, la família de la jove de Cervià de Ter Carla Paunero Moreno també ha tingut notícies de la menor. Segons ha explicat el seu pare, Xavier Paunero, que és professor a la UdG, ahir al vespre un amic va veure la noia caminant pel carrer Emili Grahit de Girona i la va reconèixer.

"L'única notícia és que ahir al vespre la va veure un amic, va parlar amb ella i li va dir que no volia tornar a casa", ha explicat el seu pare. Fins i tot, l'amic li va intentar passar la seva mare per telèfon, però l'adolescent va rebutjar parlar-hi.

Els seus pares ho han fet saber als Mossos d'Esquadra, que la continuen buscant. Segons ha explicat Paunero, la menor no té "cap motiu" per no voler tornar a Cervià de Ter. La menor va desaparèixer a Girona durant la celebració de la Champions, la nit del passat dissabte 28 de maig.

Carla Paunero va sortir de casa per veure la final amb uns amics i el seu germà. El germà va decidir tornar a casa i, a partir d'aquí, ja no es va saber res més d'ella fins ahir.