El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, va entregar ahir les banderes "Q" de qualitat a 11 platges de les comarques de Girona, d'un total de 24 a tot Catalunya. L'increment de banderes respecte a l'any anterior és d'un 15%, situant-se per sobre dels nivells de creixement d'altres sectors turístics més consolidats. Per demarcacions, Barcelona i Girona empaten en guardons de qualitat, amb 11 banderes per cap i Tarragona s'ha de conformar amb dues platges distingides.

A Girona ha rebut banderes Begur per Aiguablava i Sa Riera; Calonge per la platja de Sant Antoni i Torre Valentina; Castelló d'Empúries per Empuriabrava; Castell-Platja d'Aro per la platja Gran; Lloret de Mar per Fenals i Lloret; Palafrugell per Llafranc i Tamariu i Torroella de Montgrí per la Gran de l'Estartit.

El Ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, va presidir ahir el lliurament oficial de banderes "Q" a les platges i instal·lacions nauticoesportives. En la seva intervenció, Miguel Sebastián ha destacat el valor de la "cultura de la qualitat" com l'única via possible per mantenir la posició de lideratge que té l'Estat en el sector turístic davant del cada vegada més competitiu escenari internacional.

El ministre ha recordat la importància del turisme litoral, que representa el 83% de les arribades internacionals, el 82% de la despesa total de turistes internacionals, un 48% dels viatges dels residents espanyols i 199 milions de pernoctacions d'estrangers i residents.

A més, el ministre va recordar el nou full de ruta per a la modernització del turisme dins del marc del Pla Litoral Segle XXI, que pretén dissenyar i executar un pla integral de requalificació del litoral i està elaborant-se actualment amb les Comunitats Autònomes perquè l'Estat es mantingui com a destinació turística de qualitat de reconegut prestigi.