Socialistes i l'Entesa tornaran a integrar l'equip de govern de Palamós, cosa que ja van fer després de les eleccions del 2003 fins a finals del 2004, quan es va trencar i els ecosocialistes se'n van anar a l'oposició. Ahir, el regidor de l'Entesa, Èrik Solés, va confirmar en declaracions a Ràdio Palamós que han tancat un pacte que permet un govern de majoria absoluta amb els vuit regidors del PSC i l'edil ecosocialista. Solés va explicar que "el pacte està garantit" perquè hi ha les condicions necessàries perquè les dues forces s'entenguin. I va afegir que ha estat "bastant fàcil d'entendre'ns" perquè l'Entesa ha tingut una posició "col·laboradora" i els socialistes han mostrat "interès" perquè en formés part.

Finalment, va detallar que faltar definir el cartipàs.

Per la seva banda, a la mateixa emissora, l'alcaldessa i cap de llista del PSC, Teresa Ferrés, no va confirmar que s'hagués tancat el pacte però va manifestar que "avancem a molt bon ritme". L'emissora apuntava que Solés tidnrà una tinença d'alcaldia i serà el regidor de Medi Ambient.

Cal recordar que ERC (ha aconseguit dos regidors) també té una oferta del PSC per entrar al govern. El cas, però, és que els republicans no volen un tripartit amb l'Entesa.

El PSC, clau a Sant Feliu

A Sant Feliu de Guíxols, el possible govern segueix sent una incògnita. Joan Alfons Albó (CiU) ha exclòs de les negociacions al grup de Tots per Sant Feliu. Amb aquesta postura, i si es vol crear un govern amb majoria absoluta, l'únic recurs que queda tant a CiU com a TSF és el de pactar amb els socialistes. En aquest sentit, el cap de llista del PSC, Pere Albó, ha manifestat que "el pacte natural per programa i ideologica seria entre CiU i TSF", però vista la situació, no descarta res: "No deixarem la ciutat a l'estacada". Però també posa condicions, per exemple, si Tots per Sant Feliu volen als socialistes hauran de replantejar la gestió de l'herència dels Anlló. "Tampoc aniré amb ningú que proposi delegar en entitats els serveis socials", ha precisat Pere Albó.

A Palafrugell, les negociacions entre PSC i CiU segueixen obertes. L'executiva local d'Unió veu bé seguir negociant amb els socialistes, mentre que la de CDC defensa que es valorin tant la proposta socialista com la d'ERC (i que dóna l'alcaldia al candidat de CiU).