El president de Red Eléctrica (REE), Luis Atienza, va afirmar durant l'acte d'inauguració de la subestació de 400kV a Bescanó, i del primer tram de línia fins a Sentmenat, que la demanda posava al "límit" l'estabilitat de la xarxa de dsitribuició. I, en aquest sentit, va argumentar que si no hi ha hagut una caiguda de la xarxa ha estat "gràcies a la crísi econòmica".

"Girona s'ha salvat gràcies a la crisi econòmica. Estàvem al límit de poder atendre la demanda amb el risc de només tenir una línia d'alta tensió", va exposar Atienza.

El president de Red Eléctrica va indicar que no és "fàcil" de justificar la necessitat de noves línies elèctriques "quan arriba la lllum a tots els racons". Però va defensar que aquesta infraestructura és "vital" per garantir el subministrament elèctric de Girona i del nord-est de Catalunya. Atienza fins i tot va afirmar que la MAT és una peça "rellevant" pel sistema elèctric d'Espanya de les energies renovables.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Artur Mas, va definir aquest primer tram de la MAT i la subestació com una "infraestructura del segle XXI" ja que amb ella s'hi juga "el ser o no ser de l'economia". No obstant, Mas va estendre la necessitat d'interconnectar-se en d'altres àmbits, i implícitament va defensar el transvasament del Roine, una aposta sempre defensada per CiU. "Ho dic en energia però també podria ser per l'aigua, per la xarxa ferroviària o les telecomunicacions".

El president de la Generalitat va defensar que es necessita "una Europa interconnectada en tot el que puguem".

"Quin sentit tindria Europa sense interconnexió?", es va preguntar. "Hem de promoure interconnexions preveient les nostres necessitats de futur", va apuntar posteriorment.

Agraïment a Xavier Soy

Artur Mas va agrair a l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, i als seus habitants el seu "sentit de país" per acollir aquesta infraestructura. En aquest sentit, el president va desitjar que altres municipis afectats per grans obres prenguin exemple i va lamentar que s'acostumi "a mirar cap a un altre costat". Atienza es va sumar a les felicitacions a Soy perquè "els ha fet ser millors". Per la seva part, Soy va afirmar que "s'ha treballat per fer les coses bé" i com a alcalde de Bescanó va precisar que "li ha marxat el cigró de la sabata". En una clara referència a les acusacions a les quals s'ha vist sotmès i a les pintades que han aparegut durant les obres.