L'Ajuntament de Lloret de Mar ha comunicat a la direcció general de qualitat i avaluació ambiental del Ministeri de Medi Ambient que rebutja totes les propostes sobre el projecte d'estabilització de la platja, li demana que el replantegi per trobar una alternativa i deixa la porta oberta al diàleg. Segons responsables del consistori, el principal escull per acceptar les diferents propostes de Costes han estat els "dics emergents", ja que modificarien la imatge del municipi, el seu element més important de cara al turisme. El consistori ha comunicat la decisió després de fer una reunió amb totes les entitats de Lloret que van rebutjar el projecte per unanimitat.

El regidor de platges de Lloret, Santiago Ontañón, va explicar que l'Ajuntament ja ha respost a Costes sobre el projecte d'estabilització. "Després d'estudiar les vuit alternatives, en la resposta vam dir que, a causa que totes preveien els dics emergents i això lògicament modificaria la imatge d'una població de sol i platja, no estàvem disposats a pagar aquest preu", va assenyalar Ontañón. Segons el regidor, els dics eren visibles, ja que eren emergents i quedaven a uns 100 metres de la costa, de manera que canviaven la imatge de la platja del poble que és el principal punt d'interès i venda a l'exterior en ser una població turística de costa.

Aquest, doncs, va ser l'element que va fer rebutjar a totes les entitats i representants polítics el projecte. "S'ha preferit carregar amb els costos de les basculacions de la sorra de la platja amb els temporals, però mantenir la imatge de Lloret", va explicar Ontañón.

Les propostes tenien en compte un altre element conflictiu, que era la demolició de 2.500 metres del passeig i el pàrquing de Sa Caleta que passarien a ser platja. Segons Ontañón, però, estaven disposats a negociar-ho. "No hi havia un rebuig total per haver de retornar els 2.500 metres a la platja. Això sí, tenia un cost molt elevat, però estàvem disposats a parlar", va afegir.

Més participació

Per altra banda, els responsables de l'Ajuntament van demanar a Costes en l'escrit que voldrien haver pogut participar en la redacció. "També vam fer especial esment en l'escrit que els tècnics de l'ajuntament no havien participat a la redacció del projecte", va destacar. Lloret, doncs, està disposada a seguir conversant amb Costes per poder trobar una solució a l'estabilització de la platja. "Hem deixat la porta oberta per poder seguir parlant i trobar un projecte alternatiu", va comentar Ontañón. El projecte definitiu voldrien que tingués dics submergits, de manera que no perjudiqués la imatge del municipi.