Quan falten deu dies per la constitució dels nous ajuntaments després de les eleccions del passat 22 de maig, només s'ha tancat el pacte del govern de Palamós. A Torroella de Montgrí, tot està obert però la militància de CiU sembla marcar el camí.

Torroella de Montgrí

El grup de Convergència i Unió va celebrar dimarts al vespre una assamblea amb mig centenar de militants i simpatitzants, segons ha explicat el cap de llista, Jordi Cordón, qui va explicar que es va descartar el pacte amb UPM per veure's inviable governar conjuntament. Així, les opcions que queden són: pactar amb ERC o amb L'Estartit Som Tots i el PP. Cordón descarta un govern amb ERC i L'EST perquè CiU hauria d'estar al mig posant pau. Cordón també va explicar que van fer una votació en què un 30% dels assistents estava a favor de pactar amb Esquerra, mentre que el 70% restant aposta per no fer-ho. Aquesta darrera posició comportaria pactar amb L'EST i PP per tenir la majoria absoluta. El cap de llista convergent va precisar que aquesta setmana es reuniran amb L'EST i els republicants, de les quals han de sortir la decisió final. El cap de llista del PP, Andrés Navarrete, ha manifestat a aquest diari que, si el volen, el seu suport serà per la llista més votada.

Palamós

Ahir a la tarda, la cap de llista del PSC, Teresa Ferrés, va fer un darrer intent perquè Esquerra entri al govern tripartit amb l'Entesa. Com ja s'havia posicionat el cap de llista republicà, Dani Reixach, va rebutjar l'oferta de Ferrés perquè enten l'Entesa no n'hauria de formar part. "La veu del poble és que ERC (2 regidors) puja i l'Entesa (1) baixa, i al final, el pacte és amb el soci més feble", va manifestar Reixach, que enten que un tripartit no funciona perquè sempre és millor un pacte de dos que de tres i perquè el regidor de l'Entesa quasi no surt pels vots. Reixach va negar que la seva oposició respongui a cap problema amb l'Entesa ni el seu representant.

La Bisbal d'Empordà

ERC, PSC i CiU van realitzar, respectivament, reunions ahir el vespre per tractar les trobades que han tingut entre ells. L'alcaldable d'ERC, Lluís Sais, va comentar abans de la trobada que la seva opció preferent és CiU perquè han governat els darrers anys i els resultats avalen la seva feina, no obstant això, les negociacions no van passar dels temes de responsabilitat, en què CiU demana dos anys d'Alcaldia, cosa a la qual s'oposa ERC. Pel PSC, Òscar Aparicio va manifestar que no han rebut cap proposta directe de CiU per compartir l'Alcaldia, però descarten dividir-la en dos anys. En tot cas, tant amb CiU com ERC estan disposats a negociar partint del programa.

Palafrugell

L'alcaldable socialista, Juli Fernández, va explicar ahir que les negociacions amb CiU avancen bé i que hi ha "bones sensacions". El cap de llista d'ERC, Sergi Sabrià, va comentar que la seva aposta segueix sent reeditar el tripartit d'ERC, l'Entesa i CiU, amb l'Alcaldia pel candidat de la federació nacionalista, Albert Gómez, una oferta, però, que no mantindran sempre.

Calonge

CiU veu encaminada la negociació per pacter amb ERC. L'Alcaldia és innegociable per Jordi Soler.

Santa Cristina d'Aro

El guanyador de les eleccions, Josep Llensa (CiU) no ha tancat res amb ningú, mentre ERC, que té la clau, aposta per un govern d'unitat i sinó, reclama un canvi en la forma de fer o es queda a l'oposició.