Les estacions d'esquí de la Molina i Masella han signat un conveni per aprofitar millor les dues zones de forma conjunta i potenciar el domini esquiable. El president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, i el director de l'estació de la Masella, van signar ahir el document que té com a objectiu "fer un salt qualitatiu en l'oferta del domini comú, que posa a l'abast de l'esquiador 133 quilòmetres de pistes".

Una de les finalitats és la disminució de les despeses coordinant diversos serveis com el manteniment de pistes, els remuntadors i la producció de neu o col·laborar davant de les emergències. També es pretén "optimitzar al màxim les noves inversions" per evitar la duplicitat.

Un segon objectiu passa per "promoure i comercialitzar el producte conjunt per incrementar els ingressos del domini", així com buscar nous públics per a les dues zones esquiables i obrir nous mercats tant en "l'àmbit nacional com en l'internacional".

La Molina i Masella, situades a la Cerdanya gironina, calculen que cada euro invertit a l'estació "es tradueix en uns ingressos de 8 euros pel conjunt del territori". En els dos dominis hi passen de mitjana uns 700.000 esquiadors per temporada i generen una ocupació directa de 216 llocs de treball, que passa a més de 1.000 si s'hi afegeixen els serveis complementaris.