L'Ajuntament d'Olot, dissabte que ve, obrirà al públic una sala prototip del futur Museu del Paisatge. La mostra ha estat construïda dins de l'actual Museu Comarcal. La previsió és que resti oberta al públic durant dos mesos perquè els ciutadans puguin fer -hi comentatis de valoració. Així, els visitants podran deixar l'opinió escrita de la seva visita o també podran opinar a la pàgina web del museu. Això no obstant, l'objectiu prioriati del prototip és testar el projecte per estalviar correccions durant el procés constructiu.

L'Ajuntament i el Museu Comarcal de la Garrotxa ja fa uns anys que treballen en la reconversió de l'actual Museu Comarcal de la Garrotxa en el futur Museu del Paisatge de Catalunya. La intenció és començar la concreció del projecte una vegada estigui acabat el trasllat de l'Arxiu Comarcal al nou edifici situat al Torín. Fonts de l'ajuntament han informat que el nou arxiu comarcal pot estar en disposició d'entrar en servei a l'octubre.

En aquest moment, la direcció del projecte ha acabat tots els projectes tècnics i museogràfics. Dintre d'aquest context, hi ha la maqueta a escala real que dissabte s'obrirà al públic.

El Museu Comarcal de la Garrotxa ha precisat que les obres i els textos no representen un fragment exacte d'una sala del nou museu, sinó una prova pilot. Així es tracta d'una sala amb una petita mostra dels recursos que utilitzaran a la real.

Han apuntat que tots els elements que han usat en la construcció del prototip són respectuosos amb el medi ambient. Han indicat que un cop passada l'exposició recupereran el material per reutilitzar-lo en el muntatge definitiu Museu del Paisatge de Catalunya.