Els dos tripulants d'un veler de set metres d'eslora amb bandera francesa van haver de ser rescatats ahir al matí després que el vaixell se n'anés a la deriva i impactés contra l'espigó de la Riera Ginjolers de Roses. Els dos navegants van sortir il·lesos del xoc i el vaixell va ser remolcat fins al port.

La Policia Local va donar avís poc després de les nou del matí de l'accident del veler, que es trobava travessat a l'espigó, a la banda de tramuntana, a la riera Ginjolers. Dues persones es trobaven a l'interior. Policia Local, una dotació dels Bombers i una ambulància es van arribar fins al lloc dels fets, mentre que Salvament Marítim va enviar l'embarcació Salvamar Castor, amb base al mateix port de Roses.

Els dos tripulants, Louis Joseph G i Said G, van saltar a l'embarcació de Salvament, segons han informat, i es va poder comprovar que havien resultat il·lesos. Posteriorment van començar les tasques per remolcar el veler fins al port rosinc, tot arrossegant-lo amb la Salvamar Castor.

Aquest no és el primer cop que un vaixell acaba a les platges o altres punts del litoral de Roses, sobretot en dies com ahir, que bufava una forta tramuntana. A la badia solen fondejar les embarcacions aprofitant el recer que dóna. L'estiu passat, una embarcació de 12 metres va acabar a la platja en trencar-se l'àncora mentre estava fondejant, i els tripulants també van haver de ser rescatats. L'abril d'aquest any va aparèixer a la Rubina un vaixell abandonat. També feia temporal i els tripulants haurien optat per marxar a peu.