Els Mossos d'Esquadra que van participar en la investigació del cas del nadó de 27 dies que va morir presumptament a mans del seu pare el 2009 a Platja d'Aro van declarar ahir en el judici que la mare del petit els va dir que el tracte de l'acusat al nen sempre havia estat bo i que el processat els va donar fins a cinc versions diferents. El fiscal demana 18 anys de presó per a Alejandro Suárez, de 24 anys i d'origen cubà, per un delicte d'assassinat, mentre que la defensa en demana l'absolució en considerar que es va tractar d'un accident. Es desconeix on es troba la mare, que no ha fet acusació.

En la sessió d'ahir del judici que se segueix a l'Audiència de Girona amb la participació d'un jurat popular, van declarar, entre d'altres, els propietaris de l'hotel on estava treballant el processat quan van tenir lloc els fets, els seus companys de treball, una noia que havia estat parella seva anteriorment, agents de la Policia Local de Platja d'Aro i una dotzena d'agents dels mossos que van participar en la investigació del cas.

En les seves declaracions, els mossos van explicar que Suárez mai havia estat denunciat ni detingut per cap delicte, i que malgrat que en un principi van considerar que es va tractar d'un accident, van començar a sospitar que podia ser un crim en veure que donava fins a cinc versions diferents d'allò succeït. En aquest sentit, en la seva declaració, el processat va reconèixer haver donat les versions diferents, com que el nadó s'havia donat un cop amb l'ordinador mentre el tenia en braços o que havia tirat el nen cap a amunt i li havia caigut després de xocar amb una biga del sostre.

Intent de matar-se

Malgrat que les versions que va donar variaven, des del primer moment va informar veïns, sanitaris i policies que la culpa era seva perquè el nen li havia caigut de les mans. Els investigadors van declarar també que en tot moment es va mostrar col·laborador i que la seva parella i mare de la criatura, que no ha pogut ser localitzada per la justícia, va explicar que en veure el succeït, el seu company va agafar un ganivet per intentar matar-se i que el seu comportament amb el nen sempre havia estat correcte. "Va dir que a partir del moment de néixer el nadó, el comportament d'ell va canviar i que es portava de manera normal a casa i bé", va explicar un dels agents davant el tribunal.

Està previst que avui declarin els forenses que van fer l'autòpsia al nadó, que haurien de confirmar si les ferides que presentava el seu cos poden correspondre's o no a la versió donada pel processat.