El primer avió de la companyia Transaero Airlines que connecta Girona amb Moscou ha aterrat puntual aquest divendres al vespre a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. Aquesta companyia aèria opera per primera vegada a l'aeroport, on ha programat dos vols, un de sortida i un d'arribada, cada divendres fins al 30 de setembre amb capacitat per a 101 passatgers. La destinació final de la majoria dels passatgers que han arribat aquest divendres és la Costa Brava i per això estan contents amb aquesta nova ruta ja que prefereixen aterrar a Girona i no pas a Barcelona. Just després de l'aterratge del primera vol de Transaero Airlines, dos camions de bombers han ruixat amb aigua l'avió simulant el seu bateig.

L'Aeroport Girona-Costa Brava ja està connectat amb Moscou Domodeodovo des d'aquest divendres. Puntual, a un quart de vuit del vespre, el primer avió de la companyia Transaero Airlines ha aterrat a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. Just després de l'aterratge dos camions de bombers han ruixat amb aigua l'aeronau simulant el seu bateig. La companyia aèria opera per primera vegada a l'aeroport gironí on ha programat dos vols, un de sortida i un d'arribada, cada divendres fins el 30 de setembre i amb una capacitat per a 101 passatgers. Es tracta també de la primera connexió regular de Rússia a Girona.

La majoria dels passatgers que han arribat aquest divendres a Vilobí es desplaçaran fins a la Costa Brava, per la qual cosa, molts asseguren que estan contents amb aquesta nova ruta ja que prefereixen aterrar a Girona i no pas a Barcelona. La Natalia Iuri, una de les passatgeres, ha explicat que el vol ha anat molt bé i que prefereix arribar a Girona perquè passa les vacances al litoral gironí. "El vol és més curt que no pas si has d'anar a Barcelona i a mi em va molt millor aquest enllaç per això el recomanaré a molts amics russos que viuen a la Costa Brava", ha destacat Iuri.

En Timofey Smirnov, que també passarà les vacances al litoral gironí, ha assegurat que l'avió de la companyia Transaero és molt "còmode i confortable", ja que ell que mesura gairebé dos metres ha pogut estirar les cames sense problemes. La Vlanova Albina, per la seva part, també ha explicat que el vol ha estat molt "còmode i ràpid" i que el trajecte ha anat molt bé.

El turisme rus, mercat potencial per a Girona

El turisme procedent de Rússia és un mercat potencial per a les comarques gironines i, per aquest motiu, aquesta nova ruta significa un pas endavant per a la consolidació d'aquest turista, que cada vegada aposta més pel litoral gironí. Un mercat a explorar i que en els últims anys ha augmentat significativament en destinacions de la demarcació de Girona. Durant la temporada d'estiu, els usuaris de l'Aeroport de Girona poden escollir volar a 60 destinacions diferents de tota Europa i el nord d'Àfrica.