L'Institut Català d'Oncologia (ICO) de Girona va donar 1.249 altes hospitalàries durant el 2010, 81 menys que l'any anterior. També l'estada mitjana dels pacients es va allargar lleugerament, passant de 9,14 a 9,30 dies. Són algunes de les dades de la memòria del 2010 d'aquest centre dedicat a la cura i la investigació del càncer. En aquest sentit, el nombre de quimioteràpies realitzades a l'hospital de dia va arribar a les 10.944, una xifra també inferior a les 11.036 de 2009.

Aquesta és una tònica que s'ha repetit a l'ICO de Badalona, però no al de l'Hospitalet de Llobregat, ja que aquest ha estat l'únic centre on els tractaments de quimioteràpia van augmentar l'any passat. Pel que fa a les radioteràpies, un total de 1.140 pacients van sotmetre's a aquest tipus de tractament a l'ICO gironí, mentre que ?l'any 2009 n'hi va haver 23 més.

La memòria també recorda que l'ICO segueix essent l'hospital d'alta tecnologia més ben valorat de Catalunya, i el segon en rànquing general. En aquest sentit, la feina que fan els treballadors del centre a Girona es tradueix en els resultats següents: cada dia es van detectar una mitjana de vuit nous casos, tres altes hospitalàries, 75 sessions a l'Hospital de Dia.

L'ICO es va crear l'any 1995 i aplega l'assistència, la prevenció, la recerca i la formació especialitzada. En els últims temps, el centre de Girona, (situat al costat de l'hospital Trueta) ha estat finalitzant les obres per incorporar un tercer accelerador lineal, un aparell que incorpora algunes innovacions que milloraran la precisió dels tractamens, i per tant, la seva seguretat. Alguns d'aquests són l'anomenada "tecnologia IMRT" (radioteràpia d'intensitat modulada), la "tecnologia VMAT" (Volumetric Modulation Arch Therapy) i la radioteràpia sincronitzada amb la respiració i sistema on board imaging. A part d'això, l'ICO també és un dels puntals de la recerca a Catalunya. A Girona, aquesta feina d'investigació està articulada a través de la fundació Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).