Les forenses de l'Institut de Medicina Legal són clares en la seva exposició: cap de les múltiples versions donades per l'acusat de matar el seu nadó a Platja d'Aro són compatibles amb la diversitat de ferides que presentava el cadàver del bebè de 27 dies, mort el 8 de desembre de 2009.

Les doctores que van realitzar l'autòpsia, Ivanka Noriega i Anna Figueres, van arribar a aquesta conclusió en veure els hematomes que presentava el cos de l'infant. A la cara hi havia marcades quatre empremtes digitals en una de les galtes mentre a l'altra hi havia imprès el polze, com si li haguessin tapat la boca amb el palmell mentre el sostenien. A més tenia diversitat de morats a la zona abdominal -concretament dues marques rectilínies d'entre 6 i 8 centímetres de llargada- i una de les cames també estava violàcia. A això cal afegir que el crani estava fracturat per culpa d'un "impacte violent".

Per tot aquest cúmul de marques i evidències i el fet que cap de les versions explicades pel processat, Alejandro Suárez Puente, en relació a la mort del seu fill, coincideixin amb la totalitat de les contusions ni les seves característiques particulars, les doctores arriben a la conclusió que el nadó va morir violentament o bé perquè el processat el va deixar caure cap per avall o bé perquè el va agafar i el va llençar contra el terra.

En la darrera versió del cas mantinguda pel pare, aquest va assegurar que el nen se li va caure de les mans després d'aixecar-lo i fer-lo ?topar amb una biga però les forenses han qüestionat aquesta explicació ja que al cap del nadó no van ?trobar-se restes de l'estucat que la recobria.

Tanmateix, una pèrit de la defensa, la doctora Teresa Cros, considera que la versió de Suárez Puente és completament factible ja que des d'una alçada d'1,90 metres -on està situada la biga- el nadó hauria tingut temps a girar-se mentre queia i picar amb el cap contra el terra. Tot i això, no va donar explicacions respecte a la resta de ferides que presentava el cadàver, en especial les de la zona abdominal. Cros també va atribuir algun dels hematomes a les tasques de reanimació que hauria fet el pare malgrat que això no ho va dir fins el passat dimecres, quan va iniciar-se la vista oral.