dissabte Diputació

Jaume Torramadé president de la Diputació de Girona? Aquest el desig d'una part d'UDC de Girona. No passa el mateix amb CDC que considera que Torramadé, que dissabte vinent serà alcalde, tindrà una feinada de por a Salt, una població que promet quatre anys de sang, suor i llàgrimes. Precisament per això, alguns dels seus consideren que cedir la presidència a Torramadé seria reforçar-lo. No pensen el mateix destacats càrrecs de CDC que recorden que té pendent comptes amb la justícia. Aquests intenten convèncer l'alcalde de Figueres, Santi Vila, perquè ho sigui. I si no accepta, a la recambra tenen els alcaldes de Llançà i Banyoles. Clar que com m'explicava un dirigent d'aquest partit: "Una vegada havíem felicitat tots a... deixem-ho córrer, i va aparèixer un altre president".

diumenge No al pacte

Em trobo un militant d'Iniciativa per Catalunya de Girona molest per la negativa inapel·lable del seu cap de files a la ciutat, Joan Olóriz, de negociar un pacte estable amb CiU. Creu que la debilitat del govern de Carles Puigdemont li permetria avançar en les polítiques que abandera aquest partit.

No hi estic d'acord! La postura d'Olóriz és coherent: la població els ha restat suports i confiança i ell no se sent legitimitat per pactar i aplicar les seves polítiques. Sobretot amb un partit que governa la Generalitat i que considera a les antípodes del seu.

Olóriz considera que Girona ha votat majoritàriament CiU i durant quatre anys Girona ha d'estar governada per polítiques de centredreta.

dilluns Propaganda

Adif es gastarà 10 milions d'euros en pantalles acústiques en el tram del TAV entre Riudellots de la Selva i Figueres. Col·locaran gairebé 6 quilòmetres de pantalla per reduir les molèsties del pas del tren en zones industrials, residencials i espais rurals.

Aquesta nota de premsa d'Adif és pura propaganda. Mentre anuncia això pel TGV, tot el tram del tren convencional entre Girona i Portbou, no té ni una miserable pantalla acústica decent, tot i la sorollosa ferralla de mercaderies que circula destruint els timpans de tots els habitants dels pobles i ciutats de les comarques de Girona.

dimarts Pitjors entre els millors

Per afrontar la situació de ruïna total en la qual es troba l'ACA, una de les mesures passa per apujar el preu de l'aigua, segons ha dit el conseller Recoder. Una altra mesura de retall menor consisteix a eliminar la recollida de sòlids a les badies (les barquetes que agafen tot tipus de deixalles aquàtiques i que han convertit el litoral català en referència mundial de qualitat).

No deixa de ser curiós que l'actual govern de Mas culpi de la situació de ruïna tècnica de l'ACA al tripartit, i a qui va ser gerent de l'Agència Catalana de l'Aigua amb els governs d'esquerres, Jaume Erruz, l'actual govern l'hagi premiat nomenant-lo secretari general de Justícia (el número dos i braç executor de la consellera Pilar Fernández). I fent un triple salt mortal, nomenant un altre gerent de l'ACA del tripartit, Adolf Martínez, com a director de serveis de la conselleria de Justícia. Dos dels pitjors s'han infiltrat entre els millors?

Si Erruz i Martínez demostren la mateixa eficàcia i vàlua a Justícia, d'aquí a quatre anys potser surtin els jutges a subhasta... Ben pensat, tampoc seria una mala idea.

dimecres Resignació premiada

Artur Mas ha posat Bescanó com a exemple de responsabilitat. Es referia a la MAT i a la subestació inaugurada a la població. Com a arenga doctrinària queda bé! El resultat final fa bo l'elogi de Mas, tot i que el procés no ha estat ,en aquest poble, d'adhesions inesquinçables a la molt alta tensió. No sempre el seu ajuntament ni el seu alcalde hi han estat d'acord, tot i que Xavier Soy, un pragmàtic de la Convergència d'abans, sap perfectament que no paga la pena encastar-se contra molins.

Mas s'equivoca. Bescanó no ha acceptat la subestació per convicció, sinó per resignació. Si a això en vol dir responsabilitat!

Dijous Respostes parlamentàries

En una resposta parlamentaria datada el 31 de maig, el conseller Andreu Mas-Colell contesta al diputat Joan Boada, que el cap de carreteres de Gisa a Girona està apartat de la feina fins que no s'aclareixi tot plegat (suposat càrtel d'empreses de l'obra pública de Girona i suposat suborn). Diu Mas-Colell que les auditories internes no han trobat anomalies. Sorprenentment, quan sortia la resposta parlamentaria, al cap de carreteres ja l'havien fet fora de la feina. Si no hi havia anomalies, com és que l'han fet fora? O és que Gisa no informa el conseller?

Divendres Viure al golf

La crisi afecta a tothom menys a la gent acabalada. I quan dic rica vull dir amb una fortuna considerable, i no gent que s'ho pensava però que no ho era. Si el PGA de Caldes de Malavella ha decidit fer 400 cases (a partir d'un milió 200 mil euros les cases individuals), deu ser que hi ha gent que s'ho pot permetre. El milió que costa la casa i la fortuna a pagar en comunitat que (inclou, això si, seguretat privada, gimnàs, ús de la piscina climatitzada, spa i serveis més mundans com la recollida d'escombraries).

Avui els promotors s'han dedicat a mostrar aquestes gàbies d'argent (no descarto anar-hi a viure si em faig -fet altament improbable- ric), a la porta de la casa de mostra hi havia un Porsche... també de mostra. El que no hi havia era cap veí de mostra per saber si estaran disposats a donar-me sal si me'n quedo sense.