La composició del futur govern de Caldes de Malavella finalment s'ha aclarit: hi haurà un govern en minoria i sociovergent. Salvador Balliu (CiU), per tant, serà l'alcalde d'un equip de govern format per sis regidors de Convegència i Unió i un de socialista, l'edil José Fernàndez. Així doncs finalment, com ja havia avançat Diari de Girona fa pocs dies, CiU no ha acabat convencent el grup municipal d'ERC per tal que formés un govern tripartit i sumessin set regidors, el que comportava una majoria i un govern, al què no li calien pactes puntuals. Ara per tant, CiU i PSC goveraran i l'actual grup que està en funcions al capdavant de l'ajuntament -també en minoria- la PIC passa a l'oposició, juntament amb ERC, ICV i PP.

Aquest fet provoca, com explicava ahir el futur alcalde Salvador Balliu, que el seu govern tingui la voluntat d'arribar "a acords puntuals amb altres formacions" i que per això, ha decidit crear una figura pel funcionament del consistori que fins ara Caldes no tenia: les juntes de portaveus, que se celebraran abans de les comissions informatives que es fan abans del ple.

Un altre dels punts que ja té clar aquest futur govern és l'organització del cartipàs municipal i entre les àrees que encara manquen per "adjudicar" hi ha Medi Ambinet però la resta, estan clares, com es pot veure en la taula.

Maçanet: 9M critica AM

El grup de 9Maçanet critica que AM hagi dit que en el ple es decideixi qui serà l'alcalde i no es reediti el tripartit del 2003, que van formar 9M, AM i PSC. Per tot això, el portaveu Josep Romaguera (9M) assegura que està treballant "per refer l'unitat" i que si no hi ha pacte rtipartit això suposarà "acostar l'alcaldia al senyor Guinó". El grup de CiU liderat per Antoni Guinó va guanyar a les eleccions cinc edils i podria governar en minoria.

Lloret: el PSC manté l'oferta

A Lloret, tot continua igual. El PSC assegura que manté la seva posició de no pactar amb CIU si aquests no aparten als regidors Josep Valls i Ignasi Riera i descarten un acord amb el Millor. Segons el seu cap de llista, Joan Bernat, tot es manté en el mateix punt, tot i que s'han de trobar amb els convergents avui i demà per aclarir la qüestió definitivament. Una de les opcions que agafa més força és un govern en minoria de CiU.