07 de juny de 2011
07.06.2011
Amb embarcacions pneumàtiques

Cau una banda que introduïa droga a la Costa Brava per via marítima

La Guàrdia Civil ha detingut vuit persones i ha intervingut més de mitja tona d'haixix que provenia del nord d'Àfrica

07.06.2011 | 17:34
L´embarcació era abandonada a unes milles més lluny d´on havien deixat la droga | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha intervingut més de mitja tona haixix i ha detingut vuit membres d'origen magribí d'una organització que introduïa droga amb embarcacions pneumàtiques des del nord d'Àfrica fins a la Costa Brava, un trajecte que podien fer en una sola nit. La investigació del cas a començar el setembre del 2010 quan la Guàrdia Civil va saber que una organització descarregava importants quantitats de droga a diversos punts del litoral mediterrani i que el 25 de maig en tenien un de previst a la cala Joana, a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Poques hores després, van abandonar l'embarcació a Calonge, poques milles al nord de la cala Joana per dificultar la investigació.

La Guàrdia Civil va establir un dispositiu de vigilància sobre els caps del grup, que els va conduir fins a la Cala Joana. Els agents van detectar en una zona amb penyasegats a la cala a diversos individus magribins preparats per agafar la droga que s'havia descarregat el dia abans des de les roques. En aquest moment, es van detenir set persones i 19 fardells d'haixix i tres motxilles amagades entre les roques i les males herbes de la cala. Paral·lelament, els agents van detenir un vuitè membre de l'organització a Figueres.

Al mateix dia, el Servei Marítim de la Guàrdia Civil va localitzar l'embarcació que haurien utilitzat els membres de la xarxa a Calonge, unes poques milles al nord de Cala Joana. Es tracta d'una pràctica habitual d'aquestes organitzacions, amb l'objectiu de fer creure als agents que el desembarcament s'havia realitzat prop d'on van deixar l'embarcació pneumàtica.

El transport de la droga es feia en una sola nit des del nord d'Àfrica fins a la costa gironina. En l'operatiu i registres efectuats en domicilis de la xarxa a Roda de Ter i Figueres, els agents han intervingut 552 quilograms d'haixix, una bossa de cocaïna base, diversos vehicles de gamma mitja, una embarcació pneumàtica semirígida amb dos motors i material de comunicació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema