El president de l'executiva de la secció local d'ERC a Figueres, Jordi Giró, assegura que en la darrera assemblea d'Esquerra es va establir un full de ruta per als propers tres mesos, es va iniciar un nou cicle polítc amb el nomenament de Mireia Mata com a portaveu i es va decidir que els canvis en la secció local i el relleu de Francesc Canet es produiran després del Congrés Nacional d'ERC, previst per aquesta tardor. Per la seva banda, l'encara número u de la candidatura, Francesc Canet, assegura en un escrit de resposta a l'expresident de la federació comarcal, Daniel Valentí, que la seva intenció inicial era dimitir, però que la gent "amb qui hem fet camí" li va demanar que es fes una "transició tranquil·la".

Després de les dures i contundents declaracions que Valentí va llançar aquest divendres sobre el manteniment de Canet en el càrrec, les reaccions d'altres membres de l'executiva de Figueres no s'han fet esperar. Ara ha estat el torn de Jordi Giró -que anava de número 7 a la llista- qui assegura que la mateixa nit electoral "diferents dirigents i companys del partit amb càrrecs significatius van demanar a Francesc Canet que no dimitís en aquell mateix moment, precisament perquè les dimissions precipitades i sense esperar el relleu poden ser molt perjudicials per a una organització".

Per aquest motiu, diu Giró, en l'assemblea celebrada dilluns passat es va establir un "full de futa" per als propers tres mesos. Així, afegeix: "Vam encetar un nou cicle polític, que ja es pot visualitzar ara amb la decisió de nomenar com a portaveu del grup a la regidora Mireia Mata i que pròximament s'haurà de concretar amb la reestructuració de la secció local i amb el relleu, de forma tranquil·la, de Francesc Canet".

Aquests darrers canvis s'hauran de produir, diu, amb posterioritat al Congrés Nacional d'ERC. En aquest sentit, recorda que la militància va ratificar majoritàriament -amb 14 vots a favor, tres en contra en un en blanc- la conveniència que Canet recollís l'acta de regidor "per tal d'iniciar un relleu tranquil, valorant-lo com a actiu polític".

Per la seva banda, Canet ha volgut respondre de nou a les declaracions de Valentí assegurant que no va plegar per la demandes i que anar-se'n a casa era el camí fàcil. En aquest sentit, lamenta que malgrat haver-li demanat "prudència", el president comarcal esbomba les seves opinions i desqualificacions a la premsa, sense deixar que els temes es resolguin en els òrgans adients del partit.

Amb tot, nega que estigui "arrapat a la cadira" i recorda la seva renúncia a 16 mesos de diputat al Congrés per preparar els comicis figuerencs. "Qui fa això no té cap problema a renunciar a ser un regidor a l'oposició d'un ajuntament que té un alcalde amb majoria absoluta", afegeix. Diu, però, que "la manera i la data" la posarà d'acord amb els "companys de viatge" i no seguint "les pulsions i frustracions polítiques del president comarcal dimissionari".