La policia va detenir dissabte al vespre un lladre que s'amagava dins d'una maleta per robar als equipatges que transporten els autobusos de la línia que trasllada passatgers des de l'Aeroport Girona-Brava, a Vilobí d'Onyar, fins a Barcelona. Els agents van arrestar igualment l'home que duia la maleta des d'on actuava el seu company.

L'empresa afectada, Barcelona Bus, ja havia rebut cinc queixes per aquest motiu quan un empleat va deduir que la bossa d'un client era suficientment voluminosa com perquè hi anés una persona a l'interior. I la va encertar.

El mètode dels imputats era el següent. Un dels lladres s'ocultava en una maleta. En el moment en què l'autobús anava a sortir de Vilobí, el segon individu introduïa l'equipatge a la bodega del vehicle. Un cop havia començat el viatge, el primer subjecte sortia de la maleta i agafava els ordinadors portàtils i els objectes de valor que trobava a les altres bosses. Abans que s'acabés el trajecte, tornava al seu amagatall, amb les pertinences que havia sostret, i s'hi tancava. El delinqüent que ocupava un seient del bus s'afanyava a recollir la maleta quan arribaven a Barcelona.

Les sospites d'un dels perjudicats van ser determinants per resoldre el cas

. A ell, li va desaparèixer concretament l'ordinador al maig. Com que duia un violoncel, el dia dels fets es va quedar mirant l'equipatge fins que es van tancar les portes de l'habitacle de l'autobús de l'aeroport. Volia assegurar-se que no li passava res, a l'instrument.

Va observar que hi havia un ciutadà estranger que estava molt nerviós. Precisament ell va ser un dels primers a agafar a Barcelona la seva maleta. Una maleta amb la qual, per sorpresa del denunciant, fins i tot havia estat parlant. No hi va pensar fins que va constatar uns instants després que la seva bossa era més lleugera de l'habitual. I és que el seu portàtil ja no hi era. Llavors va recordar el comportament estrany d'aquell passatger.

La mateixa víctima va confessar als responsables de la companyia de transport que, en principi, semblaria un disbarat pensar que un nen o una persona d'escassa alçada podria haver aprofitat aquesta circumstància per introduir-se camuflat a la bodega de l'autobús, obrir les altres maletes, treure'n allò que li interessés i tornar-les a tancar perquè ningú en recelés. Però la seva intuïció no era tan absurda, ja que, gràcies a ella, un treballador de Barcelona Bus es va fixar dissabte en un home carregat amb una maleta força pesada. Va avisar els policies de l'aeroport i van enxampar la parella de lladres.