L'olla dels pactes de govern comença a bullir quan s'entra en la darrera setmana de la constitució dels ajuntaments -aquest dissabte-. Ahir, els socialistes i CiU de Palafrugell ja tenien tancat el pacte a nivell municipal; mentre en d'altres municipis queden els serrells com a Calonge; o està aparantment tot obert, com sembla que passa a Santa Cristina d'Aro, segons ha manifestat el cap de llista de CiU, Josep Llensa, que veu que el dissabte pot no tenir cap majoria absoluta tancada.

Palafrugell

La sociovergència ja està pactada entre els dos partits municipals, de manera que l'Alcaldia serà per a Juli Fernández amb el suport de Convergència i Unió. El cartipàs ja està repartit si bé les dues formacions volen fer una presentació conjunta del pacte de govern. La confirmació de l'acord entre els dos partits resta pendent de les respectives direccions i del que pugui passar en d'altres municipis, com pot ser l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Sant Feliu de Guíxols

Fonts locals de CiU van apuntar ahir que han tingut diferents trobades amb els socialistes i que, en principi, tot va ben encaminat a arribar a un acord de govern, que va molt lligat amb el de Palafrugell. El cap de llista del PSC, Pere Albó, però, assegurava ahir que les tres vies (pactar amb CiU, TSF o estar a l'oposició) estaven obertes.

La Bisbal d'Empordà

CiU, que té la clau si no hi ha un pacte entre Esquerra i PSC, es debat entre quedar-se a l'oposició o pactar amb els socialistes.

Calonge

La reedició del pacte CiU i ERC ja té un borrador que ahir a la nit havia de ser ratificat per, almenys, l'assemblea convergent.

Castell-Platja d'Aro

Joan Giraut (CiU) manté la incògnita si es decantarà per ERC o el PP. Tot i tothom apunta que CiU escollirà l'opció del pacte amb Esquerra.

Torroella de Montgrí

CiU vol tancar avui la decisió de si pacta amb ERC o escull l'opció de L'EST i el PP (com tot apunta).