El tancament de pactes de govern en els municipis en què cap partit havia aconseguit majoria absoluta comencen a accelerar-se. Castell-Platja d'Aro, Torroella de Montgrí i Vall-llobrega en són els exemples. A Sant Feliu de Guíxols, l'acord de govern entre CiU i els socialistes es podia donar tancat ahir. A Calonge, avui es pot confirmar el pacte de CiU i ERC.

Castell-Platja d'Aro

Finalment, Convergència i Unió s'ha decantat per pactar amb el Partit Popular, i reeditar el pacte de fa quatre anys si bé els populars tenen una llista renovada respecte del 2007 i que va acabar amb una moció de censura amb l'aleshores regidor popular Antoni Cano. El cap de llista de CiU, i de nou alcalde, Joan Giraut ha explicat que el regidor del PP, Peter Kosidlo, tindrà les delegacions de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Mobilitat i serà el president del Consell de Dinamització Econòmica per estar en contacte amb les associacions empresarials i amb els municips veïns. La resta del cartipàs està repartir entre els edils de CiU.

Giraut ha explicat que van plantejar l'opció d'un govern amb ERC i PP, però els republicans, segons el democristià s'hi van oposar. "Aleshores, vam valorar l'encaix, no amb les sigles, sinó amb el perfil polític", comentava Giraut, d'acord amb el qual considera que Kosidlo "encaixa millor" dins l'àrea de dinamització econòmica.

Torroella de Montgrí

CiU, L'Estartit Som Tots i el PP han arribat a un acord tripartit per governar. El cap de llista de CiU i futur alcalde, Jordi Cordón, va informar ahir al vespre en una assamblea de CiU davant mig centenar de persones que dilluns al vespre van tancar l'acord. Cordón va explicar que hi hagut estires i arronses amb les dues formacions però que finalment van arribar a un acord que els satisfà. També va comentar que tothom tindrà regidoria. Tot i això, va manifestar que el "repartiment és lògic". CiU va mantenir ahir un darrera contacte amb ERC per informar-los que no pactarien amb ells.

L'EST també va celebrar una assemblea davant una setantena de persones en què van explicar el pacte, que amb CiU són els dos partits que portaven l'Enitat Municipal Descentralitzada al programa i que amb el PP configuren un govern fort.

Sant Feliu de Guíxols

Pendent del que diguin les assamblees, es pot dir que el pacte entre CiU i socialistes ja està tancat amb el convergent Joan Alfons Albó d'alcalde. De fet, així li van comunicar al grup de Tots per Sant Feliu, l'altre aspirant a tancar un pacte de govern. La sociovergència ja es dóna a Palafrugell i és possible a la Bisbal.

Vall-llobrega

ICV i ERC reediten el pacte del 2007. Rufino Guirado tindrà l'alcaldia els tres primers anys i, el darrer, serà per ERC. El cap de llista d'ERC, Joaquim Esteva, confirmava ahir la seva renúncia per motius laborals, de manera que entra el número dos, Vicenç Sabrià, que tindrà les regidoríes de Brigada Municipal, Serveis Públics i Obra Pública.