08 de juny de 2011
08.06.2011

El lladre del bus és un contorsionista que s'amagava en una maleta d'un metre

Els dos detinguts van aixecar sospites quan semblava que un d'ells parlava dirigint-se al paquet

08.06.2011 | 15:35
La maleta on s´amagava el «contorsionista»

Un dels lladres que s'amagava en una maleta del bus entre l'aeroport de Girona i Barcelona ha resultat ser un autèntic contorsionista. L'home, que mesura 1,78 metres viatjava en el celler amagat en una maleta de 90 per 50 centímetres i de la qual sortia durant el viatge per "buidar" d'objectes de valor la resta de l'equipatge. Els Mossos van donar ahir els detalls d'aquesta curiosa i gens habitual història que ja avançava dimarts Diari de Girona.

Els Mossos de l'aeroport Girona-Costa Brava havien rebut denúncies en les últimes setmanes que s'estaven produint furts de l'interior de les maletes que transportaven els autocars que sortien de l'aeroport gironí en direcció a Barcelona.

El passat dia 3 de juny, gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents de l'aeroport de Girona van rebre l'avís que un ocupant de l'autobús que estava a punt de sortir en direcció a Barcelona havia deixat una maleta sospitosa en el celler del vehicle. Un dels errors que van cometre els lladres és comunicar-se entre ells, cosa que va aixecar sospites perquè semblava que un parlava amb una maleta. Immediatament els agents es van dirigir a inspeccionar la maleta denunciada i en obrir-la van trobar al seu interior un home doblat com un contorsionista de circ.

A la mà portava un mòbil i estava equipat amb una motxilla petita, una llanterna frontal i un objecte punxant que servia per obrir les cremalleres o cadenats. En descobrir-lo l'home estava suat i congestionat.

Davant aquesta troballa, els agents van pujar al bus per localitzar l'home que havia deixat la maleta dins del celler i van detenir als dos individus, Krzysztof Grzegorz M, de 29 anys, i Jouoastaw K, de 31, com a presumptes autors d'un delicte de furt denunciat el passat 12 de maig, per la sostracció d'un ordinador portàtil i un GPS.

Els investigadors van descobrir que els dos homes havien posat en pràctica un innovador i imaginatiu mètode de robatori inèdit fins ara: un d'ells comprava un bitllet de bus per anar de l'aeroport de Girona fins a l'estació del Nord de Barcelona. Després, els dos detinguts entraven en el bany i un d'ells, d'1,78 metres, es ficava a l'interior d'una maleta de viatge de 90x50 centímetres.

El que havia comprat el bitllet arrossegava la maleta fins a l'autocar i la ficava dins del maleter juntament amb l'equipatge dels altres viatgers. Una vegada l'autocar iniciava el viatge, d'uns 90 minuts de durada, el "contorsionista" sortia de la maleta, i amb la llum frontal encesa, per poder utilitzar les dues mans, obria totes les maletes i buscava objectes de valor, que amagava en una motxilla més petita que portava a sobre.
Quan hauria agafat el que volia, es tornava a ficar dins de la maleta fins que el seu company la treia en arribar al seu destí.

Els detinguts, dels quals Krzysztof Grzegorz M. té antecedents, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Santa Coloma de Farners. Els Mossos de l'aeroport i els de la Unitat d'Investigació de Santa Coloma de Farners estan intentant recopilar informació per poder localitzar altres possibles víctimes d'aquests dos lladres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema