09 de juny de 2011
09.06.2011

CiU i PP signen un preacord a Roses

A l'Escala, PSC i ICV signen un pacte que marca els grans projectes, com redactar el POUM

09.06.2011 | 22:14
Estanis Puig (PSC) i Àngel Rodríguez (ICV), a la dreta, signant l´acord.

CiU i PP de Roses van signar ahir un preacord que previsiblement garantirà un govern amb majoria i l'alcaldia per a Carles Pàramo (CiU). La decisió es va prendre un dia després que GDP-AM decidís no pactar amb ningú i quedar-se a l'oposició. Aquest grup es preveu que o s'abstingui o es voti a ell mateix dissabte. Mentrestant, a l'Escala, PSC i ICV han signat el pacte que marca els grans projectes que abordaran, el nou planejament o l'adequació dels antics terrenys militars.
A dos dies de la investidura, ja està clar que Carles Pàramo, que va obtenir 9 dels 21 regidors, tornarà a ser alcale de Roses. La possibilitat d'un pacte entre PSC (7 regidors), PP (3 regidors) i GDP-AM (2 regidors) s'ha acabat esfumant. Els darrers han optat per quedar-se a l'oposició i el PP, que fa quatre anys va sumar forces amb altres grups per treure l'alcaldia a Pàramo, ara hauria decidit donar-li suport. Segons van confirmar els dos grups ahir, s'ha signat un preacord que els populars estaven acabant d'estudiar, però que avui està previst que es concreti amb un acord de pacte.
Gent del Poble-AM va decidir en assamblea dimarts al vespre que no pactaria ni amb CiU ni amb el PSC, sense voler donar a conèixer per qui serà el seu vot durant la investidura. GDP-AM, però, es preveu que s'abstingui o es voti a ella mateixa, cosa que donaria a Carles Pàramo l'alcaldia amb o sense el pacte amb el PP.

Pacte formal a l'Escala
PSC i ICV van signar ahir l'acord per als propers quatre anys, en el qual s'han marcat com a grans projectes bàsics de govern la revisió del pla general (l'actual és de 1985), el pla de barris al nucli, l'adequació del antics terrenys militars, resoldre els problemes de telefonia mòbil i definir amb la Generalitat les opcions de l'Escala com a connector entre els parcs naturals del Montgrí i dels Aiguamolls. El PSC, amb 8 representants, i ICV amb 2, sumen 10 dels 17 regidors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema