La CUP de Bordils, que amb dos regidors té la clau per donar el govern a CiU (4 regidors) o al Grup Independent-PM (3 representants), ha decidit que no pactarà amb ningú i que s'abstindrà en la investidura, de manera que facilitarà el govern en minoria de CiU.

Els regidors independentistes consideren que els dos partits que governen en aquests moments (GIB-PMi Gent per Bordils-AM) han experimentat un sever retrocés, de manera que, segons indiquen, la majoria de veïns han optat per "un canvi de persones i d'esquips respecte a la darrera legislatura". Davant d'això, l'assemblea de la CUP ha decidit que no pactaran amb cap formació perquè, per raons d'"aritmètica i experiència", quedarien "del tot diluïts" en un hipotètic pacte de govern. Prefereixen, en canvi, tenir les "mans lliures" per consolidar el seu projecte. D'aquesta manera, el convergent Albert Serrats podrà tornar a ocupar l'alcaldia bordilenca.

Mentrestant, a les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà (CiU) ha proposat al nou cap d'Unitat Planenca, Jordi Güell, que entri a al. Llorà i Güell es van reunir abans d'ahir a la nit. La seva idea és introduir a l'equip de govern el màxim de regidors dels altres grups que sigui possible, i va concretar a Diari de Girona que, per tal d'implicar els altres grups al govern, preveu donar-los regidories d'importància, com Hisenda o Urbanisme. Llorà va indicar que la seva idea de govern conjunt també abasta el grup d'Independents pel Progrés Municipal de Josep Soler.

Això no obstant, Llorà va precisar que no es tanca a governar en minoria. "Si ens entenem abans de formalitzar l'Ajuntament millor, però si s'impliquen més endavant també seran benvinguts", va dir.