El Govern català està treballant en el projecte de perllongació de la C-31 -la carretera que connecta la costa des del Baix Empordà- per a fer-la arribar fins a la nova estació del TAV a Vilafant. De moment, els dos consistoris afectats per aquest traçat (Vilafant i Figueres) ja han fet arribar a la Generalitat els seus informes per tal que recullin les seves propostes i consideracions. La idea, segons van explicar des de l'antic departament de política territorial l'abril de l'any passat, és que la carretera de Pont del Príncep a la Bisbal s'allargui fins a l'estació de tren a través d'una ronda urbana. I és que la via ha d'esdevenir l'accés principal per als usuaris del Baix Empordà i de la zona de llevant de l'Alt.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), assegura que es tracta d'una bona notícia perquè significa que la Generalitat apostarà per aquesta obra, encara que sigui en detriment del túnel del castell de Sant Ferran. L'objectiu és que faciliti els accessos i, per aquest motiu, els dos consistoris han fet arribar al Govern català les seves ?observacions al respecte. Asseguren que es tracta de petits detalls que esperen que millorin del traçat que la Generalitat els ha fet arribar. Durant la presentació inicial de la idea, l'exsecretari de Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, va explicar que passaria per una ronda urbana que s'iniciaria al giratori de Pont del Príncep, on ara acaba la C-31. Llavors, es dirigiria a la urbanització les Forques, passant prop de la Solana, Poliesports i, des d'allà, transcorreria en paral·lel a les vies del tren, fins arribar a l'avinguda Puig Grau, a la zona de l'Arengada, i d'allà a l'estació del TAV. El pas per la N-260, en canvi, es preveia per sota. Vilafant va explicar, aleshores, que seria un vial que alentiria el trànsit i relligaria la població creant un nou "eix de centralitat".

Ara mateix, la Generalitat treballa en el traçat definitiu i l'ha fet arribar als consistoris de Figueres i Vilafant. Segons l'alcalde de Figueres, en el seu informe han proposat "un millor enllaç amb la carretera d'Olot a través d'una rotonda i una millora de la connectivitat amb el cinturó de ronda".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys (PSC), assegura que en l'escrit que ells han fet arribar al Govern hi ha algunes apreciacions com ara la proposta que "una rotonda passi per sota i no en superfície i d'altres matissos de la ronda". Cantenys assegura que la idea és que un cop s'hagin constituït els consistoris formalment es dugui a terme una reunió per abordar aquesta qüestió amb les administracions implicades.