El patrimoni dels germans Joan i Francesc Anlló de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) està valorat en 12,5 milions d'euros. Aquest és el preu de sortida més elevat que l'Ajuntament ha donat a conèixer i que contempla dos estudis fets per part de la Generalitat i la UPC. L'herència, que ha passat a mans del Govern després que els dos germans morissin l'any 2009 sense haver fet testament, inclou un total de 18 finques en aquesta població -8 hotels, 4 aparcaments i 6 apartaments-, i els diners que se n'obtinguin han d'anar destinats a entitats i associacions del municipi. Està previst que la subhasta pugui començar després de l'estiu, un cop s'hagin modificat els usos d'algunes finques en el POUM.

L'alcalde en funcions, Carles Motas, ha explicat que aquests 12,5 milions d'euros com a preu de sortida de venda provenen de les dues valoracions que han fet des de la Generalitat i des de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), aquests últims per encàrrec de l'ajuntament. "Són molt aproximades", afirma Motas, que també ha apuntat que es tracta de valoracions "prudents i moderades" i per tant no descarten que es pugui obtenir un major benefici.

La venda d'aquest patrimoni es fragmenta en dues parts. Per una banda, hi ha els hotels Panorama i Rex-Les Noies, valorats en uns 5,57 milions d'euros, que no se subhastaran sinó el que es farà serà subhastar el que s'anomena 'dret de superfície', per tal que els compradors en garanteixin la seva explotació un cop feta la compra. Motas ha explicat que el que vol l'Ajuntament és que els hotels s"obrin" i que donin un servei, i ha recordat el projecte de l'Escola Hotel que voldrien fer a l'hotel Panorama, que permetria tenir clients i al mateix temps oferir formació. L'empresa interessada en la seva compra hauria d'invertir-hi almenys uns 6,5 milions d'euros per tenir-lo al dia, segons ha apuntat l'alcalde.

Per altra banda, hi ha els sis immobles que tenen un ús hoteler però que no compleixen els requisits per ser un hotel actualment però que passaran a tenir també un ús residencial amb la modificació que es farà pròximament del POUM, l'aprovació definitiva de la qual es podria aprovar d'aquí a uns dos mesos. D'aquesta manera, passaran a tenir aquests dos usos. Es tracta de l'Hotel Mediterrani, el Regina, el Regente, l'Hotel Avenida, el Rex II i l'Hotel Montserrat. La previsió és que a partir del setembre o octubre puguin sortir a subhasta. Aquests immobles juntament amb els quatre aparcaments que els germans tenien també al centre de Sant Feliu estan valorats en 6,9 milions d'euros com a preu de sortida.