A les queixes ja habituals dels sindicats s'hi han sumat aquesta vegada les ONG de les comarques de Girona. I és que la coordinadora d'ONG de Girona i els sindicats de CCOO, UGT, USTEC-STEs i APSEC-SPS han convocat per aquest dissabte una manifestació per protestar contra les retallades que la Generalitat de Catalunya vol aplicar al sector públic.

La convocatòria es va conèixer ahir a la tarda durant la concentració de més de 50 representants sindicals davant la delegació de la Generalitat a Girona per exigir que "no es toqui" el sector públic. De fet, aquesta ha estat la primera concentració que s'ha convocat i, segons van concretar, l'acte es repetirà periòdicament cada dimecres per "recordar" el seu malestar davant la política del Govern.

D'altra banda, la manifestació convocada per dissabte 11 de juny compta amb el suport dels sindicats majoritaris, AMPA, treballadors sanitaris, associacions de veïns i també dels "indignats", que continuen acampats a plaça Catalunya. De fet, els representants sindicals ahir concentrats davant la seu de la Generalitat esperen que els joves acampats a la plaça Catalunya els donin suport.

Una possibilitat que sembla que serà molt factible ja que una desena de joves "indigants" es van unir a la concentració sindical en sentir els xiulets de davant de la delegació.

El secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, va indicar que la moblització pretén "evitar que el sector públic passi a mans del sector privat".

Cada dimecres

Mentre que per la seva part, el portaveu d'USTEC-STEs, Xavier Díez, va manifestar que "els causants de la crisi se'n sortiran tan frescos" mentre s'apliquen "retallades al sector públic".

Finalment, la secretària general d'UGT a Girona, Dolors Bassa, va explicar que aquest acte es repetirà cada dimecres per demostrar que estan "indignats".

Aquest dimecres ha estat el primer dia de les concentracions que els sindicats han convocat.

Per dissabte la manifestació partirà a les dotze del migdia des de la plaça del Vi de Girona i acabarà a la plaça Pompeu Fabra on hi ha la delegació de la Generalitat.