El portaveu de La Caritat, l'advocat Joan Capdevila, apunta que l'accés als medicaments i als productes de neteja al geriàtric continua igual que quan Joan Vila hi treballava. Considera que els sistemes de control són iguals perquè "és un lloc normal, on es pressuposa que tothom actuarà correctament". Defensa que un canvi en els mecanismes de control és inviable perquè generaria desconfiança entre els professionals del geriàtric.

Explica que l'armari normalment està tancat i només s'obre quan les infermeres han de treure medicines i preparar-les. "No és d'obrir i tancar, és un armari que quan vénen les infermeres obren i durant un temps sí que resta obert". Segons ell, Joan Vila sabia on eren les claus. "Com tothom de La Caritat que n'ha de fer ús", afegeix. Matisa que l'armari conté medicaments d'ús normal com els que es poden trobar a qualsevol domicili particular. "És un armari de medicines, on no hi ha verins, ni barbitúrics". Defineix l'armari com un receptacle destinat a guardar els medicaments destinats al tractament normal dels interns. "Un armari que es tanca una vegada s'ha fet la distribució dels medicaments i es torna a obrir quan és necessari i ho fan els que poden obrir", diu. Indica que els medicaments hi han de ser perquè són necessaris per als malalts i que només a partir d'una barreja o d'un excés són perillosos.

Barreges i sobredosis

Considera que Joan Vila va poder cometre els assassinats perquè va fer barreges i va subministrar sobredosis als malalts. "És el mateix efecte que si qualsevol persona es barreja els medicaments que té a casa i se'ls pren", assenyala.

Respecte els informes d'inspeccions del Departament d'Acció Social explica que es tracta d'informes llargs en cap cas negatius. Segons ell, es tracta de documents, en els quals s'apuntaven una sèrie de petites coses que s'han solucionat. En referència a l'armari insisteix que "no ha canviat el funcionament d'ara, a abans".

Pel que fa als productes de neteja explica que "estan en un lloc normal, on es pressuposa que tothom actuarà de manera normal". Afegeix que "de lleixiu a totes les cases n'hi ha".

Olot Televisió ahir va informar que les dues actes d'inspecció de les inspectores de la Generalitat estan sobresegudes. És a dir, que queda demostrat que no hi ha fet delictiu.

També va noticiar que després de les declaracions de la major part dels testimonis, el geriàtric considera que la seva gestió de la gericultura ha quedat intacta. Indiquen que les certificacions de les defuncions es van fer dins els terminis que marca la normativa.

Les declaracions de Capdevila coincideixen amb les que va fer el gerent de La Caritat, Joan Sala, abans de declarar a la Instrucció. El dia 20 de maig, Sala va dir " des de sempre complim tots els protocols que demana la Generalitat". Pel que fa a les certificacions va indicar que els cinc facultatius que van certificar les morts van actuar amb absoluta correcció.

Sala va recordar que la causa del fet que Joan Vila hagi estat detingut i hagi confessat, van ser les càmeres de seguretat instal·lades per seguretat dels interns.