La negociació de l'acord de govern a la Bisbal d'Empordà ha arribat a un punt que sembla de punt i final amb una divisió mostrada entre la candidatura de la ciutat i la direcció de Girona, concretament de CDC. A Begur, la llista del PSC, a l'oposició, va perdent membres. Ahir es va presentar el pacte de Palafrugell i de Torroella de Montgrí.

La Bisbal d'Empordà

La situació de CiU s'ha convertit en incomprensible. Ahir, des de CDC de Girona, es va enviar una nota de premsa en què es deia que CiU estava disposat a pactar amb Esquerra (actual soci de govern) si fa una "proposta igualant la que el PSC ha oferta a CiU". La cap de llista de CiU, Núria Anglada, es mostrava sorpresa en conèixer aquest comunicat i afirmava que no tenia res a veure amb ells i, afegia, que ha sortit de Girona i s'hi mostrava totalment en contra. Anglada assegurava que "no hem plantejat la negociació així", donada la sensació que el comunicat fa de mercadeix de l'Alcaldia. El comunicat també mostra manca d'encert en la negociació quan s'obre la porta d'Esquerra, que el grup de la Bisbal havia tancat, i pot no sentar gaire bé als socialistes, amb els quals estaven negociant. Tant Anglada com el cap de llista del PSC, Òscar Aparicio, van negar que hagin concretat res sobre el repartiment de l'Alcaldia i que sí han parlat del programa.

El cap de llista d'ERC, Lluís Sais, va reiterar que el seu màxim interès és reeditar l'actual govern, però que de cap de les maneres cedirà l'Alcaldia: "Pels resultats, no es pot negociar". També va criticar que per CiU, l'Alcaldia no és un dels punts de la negociació, sinó que és "una imposició".

Begur

El PSC de Begur va treure quatre regidors. Abans que prenguin possessió de l'acta ja n'han renunciat dos. Primer fou el número tres, Antonio Moreno, i ara, el cap de llista, Jordi Carreras, que ha al·legat motius professionals i laborals. Carreras no va voler concretar més si bé va desmentir que fos per incompatibilitat. Les dues renúncies han provocat que els números cinc i sis de la llista, Nèlida Etxeberria i Antoni Bonfill entrin a l'Ajuntament.

Palafrugell

El PSC i CiU van presentar ahir públicament el seu acord de govern. Juli Fernández (PSC) serà l'alcalde els quatre anys i portarà les regidories d'Urbanisme i Economia i Hisenda. Albert Gómez (CiU) serà el primer tinent d'alcalde i s'encarregarà de Comerç i Turisme. Altres regidories són : Lluís Pujol (CiU) portarà Seguretat Ciutadana; i dels socialites destaca Xevi Rocas amb Cultura i Educació, Margarita Mauri amb Serveis Socials i Polítiques d'Igualtat i Xavier Rangel amb Medi Ambient i Serveis Municipals.

Fernández va destacar que "l'acord polític neix de la confiança i transparència per sumar esforços per afrontar els reptes de Palafrugell". També va destacar que el "pacte torna a la normalitat amb la primera i segona forces al govern". Albert Gómez va voler subratllar

Torroella de Montgrí

CiU, L'EST i el PP van presentar ahir el pacte de govern en una emissió en directa a Ràdio Montgrí. El futur alcalde, Jordi Cordón (CiU) va anunciar que el cartipàs es coneixerà dimarts però va avançar que hi haurà cinc grans àrees de gestió: administrativa i de comunicació; de territori; economia, cultura; i serveis a les persones. Cordón va explicar que la millor via que se'ls va obrir era la que s'ha acabat concretant, va anunciar que no és temps per grans obres sinó per "la bona gestió i el diàleg", va afirmar que l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit és una prioritat, que es veurà si l'Espai Ter es pot acabar i que treballarant perquè el municipi tingui un lloc rellevant al Parc Natural. Per L'EST, Sílvia Comas, va manifestar que aquest pacte era l'única via perquè cap altre contemplava l'EMD; mentre que Andrés Navarrete (PP) va anunciar "les ganes de treballar".

Santa Cristina d'Aro

Emprenadors per Santa Cristina va anunciar ahir que les negociacions amb CiU "estan en via morta davant el rebuig de CiU a consensuar un programa de gestió amb mesures concretes".