El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 510.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona durant el pont de la Segona Pasqua entre les 15.00 hores d'aquest divendres i dissabte al matí.

Segons va informar el SCT, aquest any la Segona Pasqua és festiu a tot Catalunya i no festa local com altres anys, per això preveuen que la tornada es concentri durant la tarda de dilluns.

El Servei Català de Trànsit augura una mobilitat semblant a la dels caps de setmana d'estiu amb desplaçaments cap a zones costaneres i amb retorns complicats, tot i que tot dependrà de la meteorologia.

Les vies que registraran més trànsit durant l'operació sortida seran l'autopista AP-7 nord, en el tram Mollet-La Roca-Granollers; l'AP-7 sud, tram Papiol-Martorell; la N-340, tram Vendrell-Altafulla; l'A-2, tram Martorell-Abrera, i la C-31 tram Castell i Platja d'Aro-Palamós. De tornada, les complicacions es produiran a l'AP-7 nord, entre Sant Celoni i la Roca; l'AP-7 sud entre Vilafranca del Penedès i Martorell; la N-340 entre Altafulla i el Vendrell; l'A-2, entre Bruc i Esparreguera; la C-32 sud entre Sant Pere de Ribes i Sitges, i la C-31 entre Castell i Platja d'Aro i Palamós.

Per millorar la fluïdesa, Trànsit instal·larà carrils addicionals i en sentit contrari a l'habitual, a més de carrils d'incorporació, invertirà la prioritat a algunes rotondes i col·locarà senyalització, amb un total de 150 quilòmetres amb mesures de circulació instal·lades.

Participaran 10 tècnics de Trànsit, un helicòpter, un avió bimotor i cinc equips mòbils d'informació viària distribuïts a les vies més conflictives de l'operació tornada, així com 10 equips de senyalització amb 60 operadors.