L'Ajuntament de Vilallonga deTer, al Ripollès, es constituirà en una hora ben insòlita: dissabte, quan passin deu minuts de mitjanit. Des de l'actual equip de govern (CiU), que ha aconseguit ara cinc dels set regidors que hi haurà, s'apunta que s'ha escollit aquest horari perquè dues de les persones que han de prendre possessió del càrrec tenen exàmens el dissabte. Des de l'oposició, però, els dos regidors d'IdVT-AM lamenten que no s'hagin donat explicacions per aquesta hora intempestiva i creuen que la intenció ha estat evitar que es pugui fer davant de tots els veïns, a les 12 del migdia.

Dissabte a les 00:10 hores: aquesta és l'hora en què s'ha convocat el ple de constitució de l'Ajuntament de Vilallonga. L'alcaldessa, Paquita Pastoret (CiU), ha assenyalat a elripollesdigital.com que el motiu per a aquest horari és que dues de les persones que formaran part del nou equip de govern, que continuarà en mans de CiU, estan en època d'exàmens.

En canvi, Francesc Puy, regidor electe d'IdVT-AM, que han entrat a l'Ajuntament i estaran a l'oposició, assegura que a ells no se'ls ha donat cap explicació, i que en tot cas s'han assabentat dels motius a través d'aquest diari digital. Puy considera que l'hora en què s'ha convocat el ple "és totalment anormal" i lamenta que s'hagi fet d'aquesta manera: "S'està impedint que es pugui fer un ple davant de tots els veïns a les 12 del migdia", considera.

Celrà

ICelrà i la CUP van presentar ahir el pacte de govern que els permetrà fer fora l'Entesa de l'alcaldia i establir un "govern de procés que sigui capaç d'afrontar amb decisió i valentia els propers quatre anys". Tal com s'havia anunciat, la CUP, encapçalada per Daniel Cornellà, tindrà l'alcaldia durant els dos primers anys, mentre que ICelrà, amb Gerard Fernàndez al capdavant, la tindrà durant els dos darrers. Les quatre principals línies d'actuació del nou equip de govern seran la participació ciutadana, la transparència, el treball col·laboratiu i l'eficiència.

Banyoles

La CUP, que ha tornat al mapa polític de Banyoles amb dos regidors, ha decidit que s'abstindrà en la investidura, en què Miquel Noguer (CiU), que ha aconseguit majoria absoluta, podrà repetir sense problemes l'alcaldia. Malgrat felicitar l'equip i el candidat convergent per la seva clara victòria a les urnes, la CUP alerta que "els primers efectes de les majories convergents arreu del territori ja s'han començat a fer notar", i augura que CiU aprofitarà la majoria absoluta obtinguda a Banyoles per tirar endavant polítiques "sense consens i sense consultar-les amb la ciutadania". I posa com exemple la consulta sobre el canvi de model de gestió de l'aigua, "que no es farà perquè CiU interpreta que amb la majoria absoluta es dóna per aprovada".

La CUP, a més, també critica que en l'àmbit català es vulgui aprovar la llei òmnibus, "que significa el desmantellament del sector públic i la fi de la cobertura als més desfavorits". A més, creu que la federació nacionalista ha deixat ben clar que "el seu és un govern de contenció, econònicament liberal i políticament espanyol, i que aprofitarà l'excusa de la crisi per restringir els drets socials i perjudicar els més vulnerables". Davant d'això, la CUP de Banyoles afirma que "lluitarà des del carrer" i el consistori per "combatre amb força la política conservadora i favorable als interessos econòmics de CiU".

Puigcerdà

L'alcalde en funcions de Puigcerdà, Joan Planella, considera que el principal motiu de la derrota del passat 22 de maig ha estat que la seva gestió municipal no ha agradat a la ciutadania. Planella ja va anunciar l'endemà de les eleccions que no acceptaria la seva acta com a regidor de l'Ajuntament i ha cedit el seu lloc com a cap del grup a Lurdes Porta. El partit amb què es presentava Planella, la coalició Endavant Cerdanya, va patir una contundent derrota a les urnes, obtenint només tres regidors davant dels deu que va obtenir CiU i que li dóna una àmplia majoria. Planella ha dit que es retira, ja que la gent demana un canvi i així ho van expressar a les urnes.