La jutgessa ha tingut clara l'absolució i ha donat per bona l'actuació de l'excap de mines de Girona, José Manuel Fernández Pérez, en relació a l'assumpte de la pedrera de Mont Perdut, ubicada al parc natural del Cap de Creus. Així doncs, considera vàlida l'explicació de l'enginyer que posa de manifest com l'empresa Melcatrans SL hauria extret àrids del parc natural per un error en la trasposició de les fites en el mapa cartogràfic, cosa que l'hauria dut a superar els 20.000 metres quadrats que tenia dret a explotar des que van obtenir la llicència l'any 1995.

El 9 de febrer de 2004, l'excap de mines va dictar una resolució de correcció d'errades que va ampliar l'espai de la pedrera en 1,7 hectàrees -1,2 de les quals s'endinsava en el parc natural- però imposava l'obligació addicional a l'empresa de restaurar la realitat alterada, sense que això li permetés realitzar l'activitat minera més enllà dels 20.000 metres quadrats autoritzats el 1995.

La sentència fa palesa la inexistència de proves que puguin acreditar que les fites de Melcatrans es van recolocar il·legalment per tal d'ampliar la seva àrea extractiva després que cap testimoni hagués pogut assegurar-ho durant la celebració del judici. Tampoc no hi ha evidències que l'enginyer, "en connivència amb l'empresa titular de l'explotació", variés expressament els límits.

Recorda la magistrada que durant el plenari van quedar clares les raons que van permetre a l'excap de mines justificar la represa de les obres a la pedrera de Mont Perdut ?l'any 2004, més encara quan el lletrat que l'assistia, Manel Mir, va exhibir l'edicte del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava el decret publicat pel Govern tripartit l'any 2002 i que havia servit per acusar el funcionari de prevaricació. Partint d'aquest document, invalidat pel TSJC, l'enginyer s'hauria excedit en les seves funcions en permetre la represa dels treballs. "És obvi que l'acusat posseeix competència per realitzar una correcció d'errors d'una resolució pròpia", resa l'onzena plana de la sentència absolutòria pronunciada per la jutgessa titular del Jutjat Penal número 3 de Girona.