L'Ajuntament d'Olot ha tornat a convocar concurs per a l'explotació de la sala d'exposicions la Carbonera com a local de bar-restaurant. La primera convocatòria va tenir lloc al febrer, però cap dels interessats es va atrevir a fer-se càrrec de l'adjudicació. Segons el gerent de l'Institut de Cultura d'Olot, Ricard Sargatal, els emprenedors es van desanimar per causa de la inversió que requereix l'adequació de la sala com a bar-restaurant, amb espai per a espectacles.

Sargatal apunta que les noves condicions contenen una important disminució de la inversió, ja que el consistori es farà càrrec de les inversions estables. En concret, farà les sortides d'emergències i la insonorització. Sargatal valora la inversió municipal en uns 80.000 euros, que, aproximadament, és la meitat del que es necessita per convertir la Carbonera en bar-restaurant. També afegeix que la inversió de l'emprenedor disminuirà el cost del lloguer. La previsió és que la concessió sigui per a un termini de 10 anys.

Sargatal indica que la futura posada en servei de la plaça del Teatre donarà dues façanes al futur establiment. Una donarà a la plaça (davant del carrer Dolors) i l'altra al Firal. La part de la plaça podrà tenir terrassa, i recorda que la futura plaça del Teatre connectarà el carrer Dolors amb el Firal.