dissabte pujol el socialista

Em costa imaginar què pensaria Josep Pla de l'acció política de la CDC actual, més liberal i més a la dreta (l'espai que en realitat li han deixat els altres). Ho dic per allò que Pla va escriure de l'actual president i fundador d'aquest partit, Jordi Pujol. Deia de Pujol que era un home riquíssim que tenia la intenció d'implantar al país el socialisme suec (la socialdemocràcia d'Olof Palme). Pla descrivia a Pujol com un milhomes amb una ambició desmesurada i recordava que Portugal era una país pobre i arruïnat gràcies als grans admiradors de Pujol: socialistes i comunistes. Val a dir que Pla va escriure irritat després que no li publiquessin a la revista Destino, aleshores propietat de Pujol, un article sobre Portugal. Però en tot cas mai una intuïció de Pla havia estat tan desencertada. Com a mínim avui, veient cap on va el partit creat pel President Pujol.

diumenge nens i cavalls

L'Associació de Centres d'Equitació Esportiva de les comarques de Girona

liderarà, a partir del curs que ve, un programa perquè alumnes dels centres educatius entrin en contacte amb cavalls. Estan demostrats els beneficis que comporta per a la canalla el contacte amb aquests animals. Els estimula molt. Serà un programa pilot per a nens d'entre 8 i 12 anys. L'associació pretén desfer la imatge d'esport elitista.

dilluns arrogància

En una exhibició de falta de criteri i afany de provocació, els directors de primària i secundària de Girona han proposat que els dies festius de lliure elecció que autoritza la conselleria (un embolic més de Rigau que fa que alguns comencin a enyorar seriosament Maragall) es facin agrupats i a pocs dies de les vacances de Nadal. Una autèntica canallada! La majoria de pares s'irriten molt i exigeixen que la conselleria no ho autoritzi. I mentrestant, Educació no es pronuncia. El director territorial del departament, Albert Bayot, que quan era director d'institut combatia Ernest Maragall des dels mitjans de comunicació, ara es nega sistemàticament a donar explicacions quan apareixen notícies. El tarannà comunicatiu el va deixar ben clar el dia que va enviar una carta intentant emmudir els directors de secundària. En política l'arrogància s'acaba pagant tard o d'hora.

dimarts llet nostra

Llet Nostra em sembla un dels encerts empresarials més importants de la dècada passada a Catalunya. Diu el seu president, Xavier Tubert, que enguany han crescut un 11% en plena crisi. A més, ara, s'han llençat a fer iogurts i flams. Llet Nostra va sorgir de les cooperatives ramaderes tipes de suportar la tirania de multinacionals lleteres. Va saber canalitzar la ràbia dels ramaders contra aquelles marques i generar un consum entre patriòtic i de proximitat. Però no ens equivoquem, si la llet no valgués res, ni patriotismes ni punyetes. Han sabut fer un bon disseny empresarial i han donat un bon producte al consumidor.

dimecres empuriabrava

Els propietaris de xalets i cases d'Empuriabrava en part han aconseguit el que volien: que no s'apliqui sobre les seves finques la servitud de pas que fixa la Llei de Costes. Han aconseguit una excepcionalitat. En canvi no passa el mateix amb els 4.600 amarradors que passen a ser de titularitat pública en règim de concessió. Només faltaria! Tots els ports del país tenen els amarratges en règim de concessió. Crec que, pel que podia haver estat, els veïns d'Empuriabrava n'ha sortit força ben parats.

Dijous caixa girona

A vegades les obsessions són sanes. És el cas de la de Ricard Mués, exconseller general de Caixa Girona, sindicalista i litigant incansable. Ara ha decidit presentar una querella per prevaricació contra l'actual director de Política Financera i el seu antecessor en el càrrec. Els acusa d'haver ocultat greus irregularitats durant el període que Arcadi Calzada "actuava amb total impunitat amb el patrimoni i els recursos de l'entitat, servint-se de Caixa Girona amb finalitats lucratives pròpies".

Molta gent pensa que la Generalitat (el tripartit passat i el bipartit actual) ha ocultat la gasòfia d'aquella desapareguda i pèssimament gestionada entitat. Molts són els que han deixat de confiar en les institucions per porqueries com aquesta.

Divendres apartaments

El Patronat de Turisme Costa Brava-Girona assegura que les administracions desconeixen concretament on dormen bona part dels turistes que arriben cada any. Saben o intueixen que van a parar a allò que anomenen allotjament no desitjable. Per exemple: el 2009 es van registrar sis milions i mig de turistes a la Costa Brava. Doncs bé, quasi la meitat (tres milions) van anar a allotjament no reglat o pirata. Crec que hauríem de començar a ser realistes: Aquesta oferta ha existit des dels anys 50 del segle passat i continuarà existint en el futur. Qui s'atrevirà a fotre mà a aquesta via d'ingressos submergits (i més en els temps que corren)?