L'Ajuntament de Figueres ha hagut de suspendre la licitació del projecte de complex esportiu a la plaça de braus en detectar-se errors tècnics entre la documentació. Segons van explicar fonts del consistori, una de les empreses que opta al concurs és la que va al·legar en detectar-ho i s'ha hagut d'aturar el procés per tal d'arreglar-ho. Amb tot, preveuen poder aprovar la licitació el proper ple del juliol. El projecte preveu que la plaça incorpori piscines descobertes, pistes de pàdel i de bàsquet, entre d'altres, a través de finançament privat i una aportació d'1,5 milions -dels 8,1 en què està valorat el complex- per part del consistori per a la rehabilitació de la històrica façana.

L'Ajuntament va endegar l'aprovació del plec de clàusules pel concurs d'aquest projecte a mitjans del mes de febrer d'aquest any, amb l'objectiu d'impulsar un projecte que s'anuncia des de principis de mandat i que, a causa de la retirada de la principal empresa impulsora, es va haver de reformular i ampliar. El projecte preveu diversos espais poliesportius i l'annexió del camp de futbol que hi ha al costat a través d'una concessió i l'aportació d'un milió i mig d'euros, que és el que diuen que val reformar l'emblemàtica façana d'aquest deteriorat equipament.

Un contenciós del PSC

Es tracta d'un dels projectes estrella del mandat de l'actual alcalde, Santi Vila (CiU), però que ha estat objecte de dures crítiques per part del PSC, que fins i tot va presentar un contenciós per evitar que la ciutat invertís en una iniciativa que consideren privada, tot i que van anunciar que el retirarien arran dels resultats electorals. Ara, degut a uns errors tècnics, segons fonts municipals, l'Ajuntament s'ha vist obligat a aturar el procés, però esperen reprendre'l aviat. No han precisat tampoc de quines errades es tracta, però afirmen que una de les empreses que opten al concurs les ha detectat i que, per aquest motiu, s'haurà de revisar per tal que es pugui aprovar el proper mes de juliol, amb el nou ajuntament.

El nou complex esportiu es farà a través d'una concessió a uns 40 anys i ocuparà una superfície de més de 15.000 m2. La idea és que incorpori piscines climatitzades, sales esportives, de pàdel, una pista poliesportiva i piscines exteriors contribuint així a una ampliació del nombre d'equipaments esportius de la capital altempordanesa.