El darrer Consell Plenari del Consorci de l'Alta Garrotxa va aprovar una proposta de modificació del pressupost del 2011 per incloure-hi subvencions per valor de 124. 247 euros. La previsió comptable aprovada per aquest any és de 470.000 euros. A l'aprovació del pressupost al febrer del 2011, ja es va determinar que s'augmentaria el pressupost amb ajudes que es concretarien en el decurs de l'any. Les subvencions proposades són 69.647 euros de La Caixa i la Diputació per a la recuperació d'espais oberts de pastura, 25.000 euros de la Diputació pel final de la restauració de l'església de Sant Martí de Talaixà i 30.000 euros de la Diputació per a camins.

La subvenció de 69. 647 euros prové del conveni que té establert amb la Diputació de Girona i La Caixa. L'ajuda es destinara a la creació d'espais oberts de pastura. Les àrees desforestades han de servir per mantenir les espècies de fauna i flora salvatges que la subcomarca tenia abans de la disminució de l'activitat agrària. La idea és recuperar pastures per al manteniment de l'activitat ramadera i, també, disminuir els riscos d'incendis forestals. El Conveni entre el Consorci, la Diputació i La Caixa preveu una progressió anual de la creació d'espais oberts. L'ajut de 25.000 euros del Pla de Restauració de monuments de la Diputació està destinat a la finalització de les obres de Sant Martí de Talaixà. En concret a a la millora de la rectoria. Els 30.000 euros restants són per al manteniment de la xarxa viària.

En la mateixa sessió es van passar comptes de les mesures d'estalvi establertes arran d'una retallada prevista en un 20%.