Els conductors podran circular gratis per l'AP7 entre Fornells de la Selva i Sant Gregori a mitjan 2012. Aquesta és la data prevista per Acesa per posar en servei els nous accessos en aquestes poblacions. El tercer enllaç, que s'ha de fer a Vilademuls, encara no té projecte i Acesa espera que el Ministeri de Foment li faci arribar per poder així completar la circumval·lació de Girona. L'AP7 passarà en aquest tram de dos a quatre carrils per banda i s'afegiran als dos enllaços existents -Girona Sud i Girona Nord- tres nous punts d'entrada i sortida. Pel que fa a l'execució de les obres del tercer carrils fins a la Jonquera, Acesa manté que tindrà acabades les obres a finals d'any.

Les obres d'ampliació de l'AP7 en territori gironí -que van començar ja fa any i mig- estaran acabades a finals del 2011. Aquest és el compromís que manté el director general d'Abertis Autopistes, Josep Lluís Giménez, que s'ha compromès a què el tercer carril estigui estès fins a la Jonquera dins aquest 2011. Actualment, les obres ja estan completades des de Maçanet de la Selva fins l'accés de Girona Sud i s'estan executant fins a la frontera "dins les previsions", ha dit Giménez. Les obres, que es van iniciar el passat mes d'abril, tenen un termini d'execució de 21 mesos.

L'ampliació de la via és de dos a quatre carrils en el tram comprès entre Fornells de la Selva (Gironès) i Vilademuls (Pla de l'Estany), en el que s'anomena la circumval·lació de Girona i on l'autopista passa a fer funcions d'autovia ja que serà gratuïta per als conductors que accedeixin i surtin en algun dels peatges compresos entre aquestes poblacions. Actualment, en aquest tram ja hi ha les sortides de Girona Nord i Girona Sud i el projecte en preveu tres de noves: Fornells de la Selva, Sant Gregori i Vilademuls.

Giménez ha explicat que els enllaços de Sant Gregori i Fornells estan "en procés de licitació" i que encara no han rebut de mans del Ministeri de Foment l'enllaç de Vilademuls, que seria el darrer per fer. Les previsions del director general són que, en el moment que s'adjudiquin aquestes dos primers enllaços, es poden acabar les obres i posar-los en servei a mitjan 2012. Això suposaria, segons ha dit, tenir completada "mitja circumval·lació". La data final per tenir acabat aquest tram no s'ha donat ja que dependrà de quan el ministeri faci arribar a Acesa el projecte per al nou enllaç de Vilademuls.

Pel que fa a l'estiu, Giménez ha avançat que, com cada any, s'aturaran les obres dins la calçada per tal de facilitar la circulació dels vehicles en època de vacances, quan el trànsit és major. L'estiu passat, els treballs van continuar fora de la calçada -fent moviments de terra per a la futura ampliació- però, segons ha dit Giménez, aquest estiu les obres "quasi s'aturaran" perquè fora de la via està "tot pràcticament fet".