L'Ajuntament d'Olot ha anunciat que les obres de condicionament interior de la sala d'assaig del Teatre Principal estaran a l'agost. El final de la sala també suposarà l'acabament definitiu de la reforma del Teatre Principal iniciada el 2008. Fa tres anys, la millora es va repartir en tres fases. A la primera varen reformar la coberta i varen instal·lar tallafocs, la segona va consistir a ampliar l'edifici per la part de darrere. Es van construir camerinos, ascensors i muntacàrregues, i es va adequar l'edifici a la normativa de seguretat. La segona fase va suposar dividir l'edifici en dues façanes. La clàssica que dóna al passeig d'en Blay i la nova que donarà a la futura plaça del Teatre al costat del carrer Dolors. Les dues primeres parts van costar uns 2 milions d'euros i es van acabar a l'estiu del 2010. La tercera és la que es preveu tenir acabada per d'ara a uns dos mesos. L'import de la darrera actuació és de 279.391 euros, els quals estan finançats pel Ministeri d'Habitatge.

L'acció consisteix a aïllar acústicament la sala dels altres espais del teatre i també dels edificis dels costats, a instal·lar noves conduccions d'electriciat i de climatització. Preveu l'adequació contra el foc, preinstal·lacions audiovisuals i instal·lacions escèniques. A més preveu l'adequació d'un espai per a un escenari modular desmuntable.

La nova sala d'assaig del Teatre Principal està a les golfes, al mateix nivell que el galliner. En les darreres obres de rehabilitació, s'han guanyat metres tan en llargada com en alçada respecte a l'anterior ús. El total de la nova superfície útil és de 162 metres quadrats. La intenció és que es converteixi en una sala auxiliar amb ús flexible de l'escenari.

L'acció permetrà que les 150 persones que formen part de grups de teatre i dansa, a més d'assajar puguin fer interpretacions sense haver de disposar de l'escenari principal. També servirà perquè els grups teatrals puguin centralitzar l'activitat a l'edifici del Teatre Principal sense haver de fer servir altres escenaris de la ciutat.