El fiscal ha augmentat un any la pena sol·licitada per Joan Romualdo Dionisio Rodríguez, un veí d'Olot de 36 anys, a qui demana que se'l condemni a 42 anys i mig de presó com a presumpte autor de 21 delictes contra la seva parella.

Els forenses que van visitar la jove el dia en què la seva parella va ser detinguda, el 18 d'abril de l'any passat, han confirmat que les contusions i hematomes que presentava eren compatibles amb maltractaments, i les psicòlogues del Departament de Justícia han considerat "creïble" el seu relat. Això no obstant, aquestes últimes han indicat que la víctima "no és una persona equilibrada", que d'adolescent havia estat internada a diversos psiquiàtrics i que la seva personalitat era "hostil" i caracteritzada per una dificultat per relacionar-se i controlar la seva conducta.

D'altra banda, els perits han desmentit la versió de la víctima que arran de la seva relació amb l'acusat va augmentar el consum de cocaïna i, després d'una anàlisi de cabell, han explicat que precisament es va reduir durant aquest temps. Ni la víctima ni els seus pares van acudir a les cites per tractar els seus problemes amb les drogues.