El president de la Diputació i del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Enric Vilert, està convençut que la Generalitat "arriba tard" per negociar la continuïtat de Ryanair a l'aeroport de Girona.

Vilert, que avui ha presentat el Pla Estratègic de Turisme per a la província en el període 2011-2015, ha instat el govern català que accepti l'acord d'intencions que va segellar el tripartit amb aquesta companyia aèria de baix cost.

El president de la Diputació de Girona admet que sota el mandat de CiU s'han aconseguit vols amb altres companyies, especialment a països de l'est d'Europa, "però Ryanair és insubstituïble".

Enric Vilert tem que es perdi tot el negoci turístic de la temporada d'hivern en no haver-se arribat a un acord encara amb la firma irlandesa, que com a mesura de pressió perquè s'accepti l'acord signat amb el tripartit ha reduït vols i freqüències des de l'aeroport de Girona.

"Tots sabem que Ryanair treballa a noranta dies", ha manifestat Vilert, que considera que l'objectiu és evitar que tot el negoci es concentri "en la temporada de tres mesos de sol i platja".

Enric Vilert ha confirmat que s'ha dirigit novament al president de la Generalitat, Artur Mas, per conèixer la voluntat del govern català en tot aquest assumpte, s'ha declarat "una mica perdut" i ha insistit que s'està posant "en risc la capacitat demostrada de l'aeroport per portar gent a Girona".

"El moment de pensar ha passat", ha indicat el president de la Diputació gironina, per a qui els responsables del govern de Catalunya fa "sis mesos que estan de vigència i aquest tema no es pot deixar més".

Enric Vilert lamenta que la Generalitat marqui ara xifres inferiors a les signades a l'acord del tripartit i sol·licita que s'acceptin aquelles, "perquè no només cal mirar el que costa sinó el que genera"