Els principals carrers i places d'Arbúcies canviaran diumenge el seu aspecte habitual amb motiu del Concurs de Catifes de Flors Naturals, pròleg de les típiques Enramades declarades per la Generalitat Festa Tradicional d'Interès Nacional de Catalunya. La flora del Montseny, i també de les Guilleries serveix per ornamentar les principals vies urbanes. Admirades per autòctons i forasters l'any passat les catifes varen atreure 20.000 visitants provinents d'arreu de les comarques gironines, igualment d'Osona, el Maresme, el Vallès Oriental, Barcelona i l'àrea metropolitana.

Diumenge de bon matí comença l'espectacle, que es perllongarà fins l'hora de dinar. A les sis de la tarda el jurat classificador format per membres de l'Associació Fotogràfica El Centre, proclamarà la catifa guanyadora. I una hora després començarà la cercavila que trepitjarà els carrers ornamentats, formada per gegants, capgrossos i grallers d'Arbúcies i Breda, bandes de música i grups d'animació popular. Durant tota la diada hi haurà a la placeta de Can Reus i al carrer Segimon Folgueroles una fira d'artesans i la plaça de la Vila una mostra de varietats de flors usades en les catifes.

També el Museu Etnològic del Montseny ofereix entrada gratuïta. Joan Badia, president de l'Associació de Catifaires d'Arbúcies, explica que aquesta exposició floral "constitueix la millor promoció del municipi gràcies a l'esforç de grans i petits i una manifestació artística de difícil imitació".

Aquest certamen és el preàmbul de les Enramades que comencen dijous, al capvespre, a la plaça de la Vila amb una botifarrada popular. A partir d'aleshores i fins al dia 29 hi haurà la típica dansa, cercaviles, balls vuitcentistes, etc.