La plataforma ecologista Salvem la Molina ha presentant una querella contra l'exalcalde d'Alp, Cosme Ruaix (IA-PM), l'exregidor d'Urbanisme, l'exarquitecte municipal i l'empresa Comercial Immobiliària SL perquè consideren que han realitzat un abocament de terres il·legal en el terreny forestal que hi ha al camí de l'Aigua per tal de requalificar-lo amb el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

La denúncia, presentada davant el jutjat dimarts passat, recull accions que s'haurien dut a terme a la zona des de l'any 2000 i es reconeix un moviment de terres i una tala d'arbres d'una zona forestal "sense la preceptiva llicència municipal". Des de l'entitat ecologista indiquen que l'any 2007 l'agència de residus va dictaminar que en aquella àrea es va realitzar un moviment de terres que modificava el terreny i que hi havia un volum de residus d'aproximadament 80.000 metres cúbics que es pretén legalitzar amb el nou POUM.

L'exalcalde d'Alp, qui va assabentar-se de la denúncia en ser preguntat per aquest diari, assegura que des de la plataforma han barrejat assumptes. Inicialment, s'hauria previst que la zona en qüestió es dediqués a equipaments esportius però davant l'oposició dels ecologistes hauria mantingut la catalogació de sòl rústic "sense segones intencions". Si que reconeix com el terreny, "un antic abocador incontrolat d'escombraries i runa", es va aplanar per ubicar-hi un camp de futbol sense que acabés consolidant-se el projecte.

La qüestió de la tala d'arbres es va produir per complir amb els requeriments de la Generalitat ja que s'havia d'habilitar una franja de protecció entre la urbanització la Molina i la zona boscosa que devia tenir una amplada de 25 metres. Per indicar que el procediment emprat pel govern municipal va ser el correcte l'exalcalde recorda que per serrar els arbres va rebre una subvenció oficial.

El president de Salvem la Molina indica que la intenció de la denúncia no es "posar ningú a la presó sinó exigir responsabilitats" pel que consideren una agresssió al territori.

A banda d'aquesta querella, el setembre de 2009 l'associació va presentar 12 al·legacions al POUM i 8 denúncies per actes il·legals que es pretenen regularitzar amb el nou pla general com edificis passats d'alaçada, una nau industrial que s'endinsa en un domini esquiable o un altre habitatge que varia el cabal d'un riu, entre d'altres.