La pudor persistent que sortia d'un pis situat al número 13 del carrer Lluís Companys de Blanes va permetre que ahir a la tarda, després que els veïns avisessin la policia, es trobés el cos d'una dona morta des de feia dies. Després d'una primera inspecció al cadàver, que estava en avançat estat de descomposició, es descarta en principi una mort violenta, però caldrà esperar als resultats de l'autòpsia per determinar les causes del decés. El pis on se la va trobar era la seva residència habitual i hi vivia sola i en règim de lloguer. És el segon cop en una setmana que es localitza un cadàver per les queixes dels veïns a la comarca de la Selva. Dissabte es trobava un home dins un armari d'un pis de Lloret de Mar, tot i que en aquell cas sí que es tracta d'un assassinat.

La família de la dona, que és d'origen africà i té 35 anys, va denunciar-ne la desaparició dissabte passat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Pineda de Mar (Maresme). Per això es va poder determinar que el decés podria haver succeït fa almenys cinc dies. El cadàver es va trobar al llit, tapat amb un cobrellit, i en principi no presentava lesions que portin a pensar en una mort violenta. Però unes taques presents al matalàs i que podrien ser de sang -tot i que també podrien tenir l'origen en els fluids generats per la descomposició del cos- deixen l'esclariment de la mort en mans dels metges forenses.

La germana de la dona morta, que a més havia mantingut una relació sentimental amb un veí de Blanes i tenia un nen d'uns nou anys, va avisar ja dissabte passat de la seva desaparició. Res no fa pensar que la dona estigués implicada en activitats perilloses o delictives, ja que no li consten antecedents ni tampoc havia interposat mai denúncies per violència de gènere. D'altra banda, la matinada d'ahir va morir una altra dona en el seu domicili de Blanes, probablement a causa d'una sobredosi.