Era un matí normal a Sant Feliu de Guíxols i els alumnes del Taller Ocupacional Tramuntana estaven podant els arbres de la rambla Vidal. Però cap a les dotze del matí uns veïns del carrer Sant Llorenç van avisar a emergències: sortia fum d'un edifici, el número 16 del carrer Sant Pere, i quatre persones molt nervioses cridaven des d'un balcó ja que la fumera els impedia baixar per l'escala. En veure que els camions de Bombers de la Generalitat, que tenen escala retràctil, no podien entrar al carrer perquè és estret i hi ha pilones, els responsables del taller ocupacional van posar la cistella de podar a disposició de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Gràcies a l'estri es va poder rescatar els quatre veïns atrapats al balcó.

L'incendi es va desencadenar per causes no esclarides dins d'un estudi d'uns 30 metres quadrats situat al segon pis del bloc de pisos, que queda just darrere de la rambla Vidal. Va ser a la rambla, i també al carrer Anselm Clavé, que es van haver d'estar els cinc camions de bombers que van treballar per apagar les flames ja que no passaven pel carrer Sant Pere. El pis, dins del qual no hi havia ningú, va quedar totalment calcinat segons van indicar fonts del cos d'emergències. També part del passadís comú va resultar afectat per les flames.

Pel que fa a les quatre persones rescatades, estaven molt espantats però no van patir lesions. Dues ambulàncies els van atendre així que van saltar de la cistella per problemes de nervis i angoixa. Mentrestant, desenes de curiosos es ?reu?nïen a la cruïlla entre els carrers Sant Pere i Anselm Clavé per seguir els detalls del rescat i l'extinció de l'incendi. El foc va resultar totalment controlat pocs minuts abans de tres quarts d'una, van indicar els Bombers, però els efectius contra incendis van estar-se al lloc fins a dos quarts de tres per ventilar l'edifici i estudiar l'estat de l'habitatge. L'alcalde de Sant Feliu, Joan Alfons Albó (CiU) va acostar-se a l'indret de l'incendi, que a més està al costat de la clínica veterinària que regenta.