Un total de 23 alcaldes d'ERC van subscriure ahir a l'antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc un manifest a favor de la "unitat total" de la formació republicana, que consideren que passa per presentar una candidatura única al congrés del el mes d'octubre vinent. L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, juntament amb els batlles Josep Andreu (Montblanc), David Rodríguez (Solsona), les úniques capitals de comarca on governa ERC, són els impulsors d'aquest manifest, que ja han subscrit 23 alcaldes.

"Esperem que també el signin 140 alcaldes més amb vista al congrés del pròxim 1 d'octubre", convocat pel líder d'ERC, Joan Puigcercós, després de la dimissió de l'executiva del partit provocada pel cop electoral del passat 22 de maig, va explicar l'alcalde Josep Andreu.

En el manifest, que es presentarà avui al consell nacional d'Esquerra, els alcaldes exigeixen a la direcció del partit que doni més veu al territori, més unitat, i que deixi enrere els personalismes, presentant una candidatura d'unitat. "Demanem que, davant la situació en què ens trobem, tots els companys facin un esforç per abandonar els diferents corrents interns del partit i presentar una candidatura unitària", va explicar Andreu.