El nou alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, es va reunir ahir amb tots els grups de l'oposició i tècnics municipals per explicar i facilitar tota la informació sobre el projecte de transformació del nou passeig marítim de la població, que ha passat a un sol sentit de circulació, perquè aquests puguin prendre una decisió. Tots els partits, excepte CiU, volen retornar el doble sentit al passeig, ho portaven al programa, i van sol·licitar una trobada per començar a parlar-ne. Un cop amb la informació a la mà, tot sembla indicar que serà difícil fer una modificació aquest estiu, però continuen reclamant el canvi.

Tots els grups van destacar que la reunió d'ahir va ser més "tècnica que política", però van agrair haver rebut tota la informació facilitada pel Govern de Codina, ja que amb l'anterior executiu no l'havien rebuda. Un dels punts més destacats va ser que qualsevol modificació del passeig requereix una autorització de Costes, un fet que dificultaria fer els canvis per aquest mateix estiu. Segons va explicar el mateix govern, l'autorització per deixar el passeig com està en l'actualitat va trigar quatre mesos i una de nova també podria fer-se esperar alguns mesos.

Codina va tornar a reiterar que sempre ha afirmat que si alguna cosa no funciona la canviarà "sense cap problema", però descarta d'entrada fer cap canvi del passeig immediatament, ja que primer cal veure'n els resultats. "Jo crec que Costes no donarà l'autorització ràpidament i, per tant, no tindrem més remei que passar l'estiu amb aquest passeig. Però això ens dóna l'oportunitat per veure les virtuts i defectes que té el nou passeig", va afirmar Codina. "Sóc optimista i crec que funcionarà. Hem pacificat el trànsit i això és molt positiu per als veïns, però també pels turistes, que és de qui vivim", va afegir.

Per la seva part, els diferents grups de l'oposició van afirmar que tots continuen apostant pel retorn al doble sentit de circulació, tot i que divergeixen sobre el moment adequat per fer-ho tenint en compte que estem a les portes de l'estiu i els permisos que es necessiten. En especial, el de Costes. Els grups es trobaran dilluns i en parlaran.

Així, el cap de l'oposició, Marc Fuertes -del Millor-, aposta per trobar una solució immediata, ja que vol el doble sentit "al més aviat possible". "La nostra proposta és buscar una solució per a l'estiu, encara que fos provisional, tornant al que havíem tingut sempre, per exemple, i cap al mes d'octubre valorar una opció més definitiva", va explicar Fuertes, que va afegir que no descartaria fer un referèndum perquè el poble decidís si vol el projecte. El portaveu socialista, Joan Bernat, va destacar que mantenen la voluntat de tornar al doble sentit, però cal decidir si es fa ara o no: "Volem valorar les conseqüències i possibilitats de poder fer-ho ara o després de l'estiu". El cap de llista del PP, Enric Martínez, va destacar que cal treballar per canviar el passeig, però després de l'estiu. "La nostra posició és clara. Que s'ha de canviar el passeig sí, però ara no, sinó que s'haurà de fer després que s'acabi la temporada turística", va afirmar Martínez, que creu que no es pot fer corrent i en plena temporada alta.

Per la seva banda, el portaveu d'ICV, Antoni Garcia, va posar de manifest que la feina dels tècnics havia estat "definitiva", fet que dificultava qualsevol canvi. "El govern de CiU va encarregar el projecte de sentit únic i els tècnics han fet la feina molt ben feta, pràcticament definitiva. No serà tan fàcil fer el canvi", va afirmar. Garcia va explicar que demanaran "un projecte als tècnics que torni el doble sentit amb el mínim d'agressió possible". Finalment, el cap de llista d'ERC, Jordi Orobitg, va explicar que de moment no s'ha decidit res: "Avui no hem arribat a cap conclusió. Hem rebut la informació i l'hem de valorar". Orobitg sí que va voler destacar, però, que el nou govern els ha facilitat molta més informació i explicacions que l'anterior.

En definitiva, aquest dilluns tota l'oposició es reunirà per avaluar la informació rebuda i prendre alguna determinació sobre el projecte del passeig, que volen canviar.