És època de retallades pressupostàries i el sector de la Salut no se n'escapa. Aquesta setmana el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Pedrosa, va anunciar que a tot Catalunya es reordenarien les urgències i que més d'un centenar de punts d'atenció continuada reduirien la seva activitat, estalviant així uns 50 milions.

Les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la Selva Interior no s'escapen tampoc d'aquesta reordenació i els serveis de guàrdies noctures i de cap de setmana desapareixeran en bona part d'aquestes a partir de principis de juliol. Aquest és un fet que, si bé no es confirma de forma oficial, com expliquen diferents professionals del sector de la comarca serà, si no hi ha un canvi d'última hora, realitat en breu i això suposarà que s'agrupin els serveis d'urgències en un punt i aquest estaria situat a Santa Coloma de Farners. Per tant englobaria totes les àrees bàsiques que hi ha en aquesta zona de la Selva: Arbúcies-Sant Hilari, Breda-Hostalric, Santa Coloma-Vilobí, Sils-Vidreres i des d'allà es donaria servei a totes les urgències.

Aquest fet ja va engegar protestes dels professionals fa un parell de mesos i en aquests moments, aquests continuen recollint signatures i també s'estan entrevistant amb els diferentes alcaldes per tal d'aconseguir fer més pressió al departament de Sanitat perquè es repensi la proposta. A Anglès, aquest dilluns s'aprovarà una moció al ple on s'insta Salut a reobrir les urgències després que el consistori hagi rebut 300 signatures.

Els professionals hi estan en contra perquè consideren que la Selva interior té unes característiques geogràfiques que la fan especial amb carreteres secundàries amb revolts i amb distàncies de més de 30 minuts des de municipis fins al punt central, que pot ser Santa Coloma. Un fet que treballadors rebutgen i recorden que per anar a atendre un pacient les ràtios de 30 minuts són inassolibles amb la reunificació. Tot i que la decisió encara no s'ha comunicat oficialment, els treballadors volen intentar fer canviar de parer a Salut i una de les opcions seria que en comptes d'haver un sol punt n'hi hagués un altre, a Arbúcies, i que doni servei al Baix Montseny.